A Fidelitas jelenleg Közép-Európa legnagyobb ifjúsági szervezete

Vágólapra másolva!
Dr. Virágh Előd, a Fidelitas erzsébetvárosi elnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában a nyári programokról, az önkormányzati választásról beszélt.
Vágólapra másolva!

A fiatal politikus elmondta, aktívan dolgoznak, országosan és a kerületben, hiszen készülnek az őszi önkormányzati választásokra. Ennek a munkának volt az egyik előkészítő állomása a nyári szabadegyetemük Parádfürdőn, ahol a Fidelitas több mint 300 aktivistája vett részt. Voltak előadások, beszélgetések, elsősorban arról, hogy mire lehet számítani ősszel, miként álljanak a fiatalok a nagy megmérettetéshez.

A Fidelitas politikusai, aktivistái is elmennek majd Tusványosra, a szokásos Bálványosi Szabadegyetemre, ahol nem csak politika lesz napirenden, hiszen ez az esemény egy nagy fesztivál is egyben. Ez a rendezvény arra is kiváló, hogy az anyaországiak találkozzanak a határokon túl élőkkel.

Ami a helyhatósági választásokat illeti, Virágh Előd elmondta, a polgármester-jelöltek személyéről már született döntés, a képviselőjelöltek kapcsán még zajlanak az egyeztetések, a Fidelitasnak az a célja, hogy minél több fiatal kerüljön be a testületekbe, hiszen a fiatalos szemlélet csak pluszt jelent a magyar politikában. Saját jövőjét illetően megjegyezte, bízik az erzsébetvárosiak döntésében, azaz megméretteti magát az önkormányzati választáson a kerületben, amennyiben a pártja is támogatja.

A Fidelitas egyre sikeresebb, köszönhetően az eddigi munkának és a téli tagtoborzó kampánynak is, az elmúlt időszakban például több mint 500-an csatlakoztak a szervezethez országosan, így ki lehet jelenteni, a Fidelitas jelenleg Közép-Európa legnagyobb ifjúsági szervezete.