Válogatás nélkül mindent magukkal vittek a kiskunhalasi "sorozatbetörők"

Vágólapra másolva!
Milliós károkat okozott három kiskunhalasi férfi, akik lakásokat, tanyát, és autókat is feltörtek, majd ami a kezük ügyébe akadt, el is vitték. 
Vágólapra másolva!

A 40 éves kiskunhalasi férfi és 43 léves társa elhatározta, hogy kiskunhalasi házakba törnek be és pénzt, illetve értékes tárgyakat lopnak.

A két férfi 2018 szeptembere és 2019 februárja között

összesen 22 lakásba jutott be, ehhez legtöbbször az ablakot vagy az ajtót kellett betörniük,

ám volt rá példa, hogy rongálás nélkül tudtak besurranni néhány lakásba.

Ezenkívül

három parkoló autót is feltörtek,

amelyek közül egyet 90.000 forintos kárt okozva megrongáltak, a másikból pénzt, zálogjegyeket és okmányokat vittek el, a harmadikból azonban semmit nem tudtak magukkal vinni.

A lakásokból válogatás nélkül mindent elloptak, ami a kezük ügyébe akadt:

festményeket, ékszereket, bútorokat, de még halasi csipkét, szarvas trófeát és szalámikat is magukkal vittek. Több lakásból azonban semmit nem tudtak ellopni, így csak az átkutatásig jutottak.

A 40 éves férfi egyedül is feltört egy garázst, de semmi értékeset nem talált.

Egyik alkalommal pedig egy harmadik társukkal, egy 37 éves férfival indultak fosztogatni, ekkor Harkakötönyben törtek fel egy tanyát,

ahonnan hűtőszekrényt, fagyasztót és egyéb tárgyakat zsákmányoltak.

A teljes kár összesen több mint 3 millió forint volt, ezen belül a legkisebb tárgy értéke 10.000, míg a legnagyobb több mint 1 millió forint volt. Ennek egy része megtérült.

A két idősebb férfit már letartóztatták, 37 éves társuk egyelőre szabadlábon védekezik.

Az ügyészség a lopással, illetve rongálással és közokirattal való visszaéléssel vádolja őket. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. - írja az Ügyészség oldala.