Tarlós István: Hétfőtől teljes vonalon jár majd a 4-es és 6-os villamos

sín, 4-6-os villamos vonala, pályafelújítás
4-6-os villamos vonala
Vágólapra másolva!
Jövő hétfőtől újra teljes vonalon jár majd a 4-es és 6-os villamos - mondta el Budapest főpolgármestere kedden a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.
Vágólapra másolva!

Tarlós István elmondta, hogy a felújítások szeptember 2-ára befejeződnek, és a közlekedés zavartalanul megindul.

A harmadik ciklusára készülő főpolgármester emlékeztetett arra, hogy a 2010 előtti fővárosi vezetők a korábbi villamosokat

lecserélték a jóval nehezebb Combinókra, de akkor elfeledkeztek a villamospályát, az alépítményt alkalmassá tenni a többletterhelésre.

Akkor tizenhétszer dőltek ki a vezetéktartó oszlopok is. Már 2015-ben és 2018-ban kicseréltek villamospálya-szakaszokat, és ezek már elbírják a Combinókat - tette hozzá.

4-6-os villamos Fotó: Polyak Attila - Origo

Tarlós István az önkormányzati kampányról szólva arról beszélt, hogy az ellenzék főpolgármesteri kampánya jórészt arra épül, hogy a fővárosi önkormányzatot, amely a város közszolgáltatásainak biztosítására és fejlesztésére rendelkezik jogosítvánnyal, a parlament vagy a kormány konkurenciájának tekintik.

- mondta, hozzátéve, hogy ilyen még soha nem volt.

Tarlós István kijelentette, hogy szaporodnak a jelzések, hogy

a régi SZDSZ módszerei visszaköszönni látszanak.

A főpolgármester azt is elmondta, hogy

az ő vezetése alatt sokkal több fát ültettek Budapesten, mint 2010 előtt azok, akik most faültetéssel kampányolnak,

valamint főpolgármesterként ő kötött megállapodást a kerékpárosokkal, és az utóbbi években 35 kilométer tényleges kerékpárutat építettek.