A járdán gázolt halálra egy embert egy orgoványi nő

2019.09.17. 12:29

A 44 éves nő tavaly, június 11-én hajnalban, Orgovány lakott területén a megengedettnél jóval gyorsabban vezetett, amikor egy kanyarban kisodródott és elütött két gyalogost a járdán. Az egyik férfi közülük meghalt. Halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat a nő ellen.

A halálos balesetet okozó sofőr 88-92 km/h-val haladhatott az 50-es táblánál. A szakemberek megállapították, hogy a reggeli szürkületben jó látási viszonyok között az úttest száraz volt, és a forgalom sem volt nagy. Ugyanakkor a sofőr 

a nagy sebesség miatt nem tudott bevenni egy balra ívelő kanyart, emiatt a jobb oldali útpadkára sodródott, ahonnan balra kormányozta az autót.  Az úton keresztül balra sodródott, le a járdára, ahol az autó elejével és jobb oldalával egy ház kerítésének csapódott, innen pedig továbbsodródott és 48-52 km/h-val elgázolta a járdán sétáló férfiakat. 

Amíg az egyik a ház kerítésének csapódott, a másik a ház előtti virágágyásban landolt. Az autó a ház előtt állt meg. 

Az a férfi, aki a kerítésnek csapódott, olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. 

A másik férfi a fején, a testén és a végtagjain sérült súlyosan, de életben maradt. 

A balesetet okozó nő sem úszta meg. Több csontja eltört. 

A szabadlábon védekező vádlottat a ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásával vádolja. Az ügyész végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta, ahogy azt is, hogy a közúti járművezetéstől is el kell tiltani a nőt. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróságon dönthetnek majd.