Saját magát buktatta le az alkalmatlan ellenzék Újpesten

2019.09.19. 16:27

Fiala János a Civil Rádió Keljfel Jancsi! című műsorában riportot készített az újpesti botránykoalíció polgármesterjelöltjével, a momentumos majdnempolitikus Déri Tiborral, aki lehetőséget kapott volna arra, hogy bemutassa elképzeléseit, és megossza véleményét a kerületről, ám a beszélgetés teljesen más irányba kanyarodott, amikor egy megtámadott vállalkozó betelefonált a műsorba, és számon kérte a Hatvanban tavaly alig egy(!) százalékot elérő jelöltön, hogy hirtelen Újpestre átigazolva miért csak negatív kampányt hajlandó folytatni, amely ráadásul nemcsak politikai riválisai, hanem civilek, vállalkozók, magánemberek ellen is irányul - hívja fel rá a figyelmet a 888.hu

A hebegő-habogó momentumos, összellenzéki Déri Tibor nemigen tudott épkézláb választ adni, a helyzet pedig később sem lett könnyebb a botránykoalíció jelöltje számára: a betelefonáló, aki bírósági pert indított az ellenzéki jelölt hazug állításai miatt, elmondta, hogy a bírósági eljárásban bizonyítékokat fog bemutatni arra vonatkozólag, hogy az ellenzéki koalíció pénzt kért a kampányához különböző vállalkozóktól.

null

null

Az elhangzottak tehát egyértelműen arra utalnak, hogy az ellenzéki szivárványkoalíció attól a vállalkozástól is pénzt kért a kampányához, amelyet később korrupció vádjával megtámadott.

Ám itt álljunk meg egy pillanatra. Úgy fest, hogy az ellenzéki koalíció jelöltje pénzt kért egy vállalkozástól, majd miután az nem akart neki pénzt adni a kampányához, megtámadta korrupció vádjával?  Ez az, amit úgy hívnak: politikai korrupció.  Ha szókimondóbbak vagyunk, nevezhetjük politikai banditizmusnak is, ám az ügyefogyott polgármesterjelölt jól hallhatóan fel sem fogva az elhangzottak súlyát, úgy reagált, mintha büszke is lenne erre az akár még zsarolásnak is minősíthető manőverre. 

Egy biztos, a kampányuk átlépett egy határt, megtámadott magánszemélyek, megzsarolt vállalkozások, hazugság, rágalmazás.

Ez nem politika, ez nem politikusok közötti küzdelem. Egész Újpestet támadták meg, a törvényesség határait feszegetve, vagy át is lépve. De hát ezen nincs mit csodálkozni, elítélt bűnöző is van az újpesti jelöltjeik között, a gyurcsányista Varju László (DK) ellen pedig nyomozás folyik - írja a 888. Ez egy ilyen társulás: a pénzért és a hatalomért bármire készek 

- vonja le a következtetést a lap.