Magyarország az e-sport fővárosa

v4 future sports festival esport e-sport
V4 Future Sports Festival
Vágólapra másolva!
Szeptember 21-én, szombat reggel megnyitotta kapuit a V4 Future Sports Festival. Magyarország e-sport és gaming rajongói reggel 10 órakor kígyózó sorokban vártak arra, hogy beléphessenek a Hungexpo területére, hogy felfedezzék maguknak a rendezvényt.
Vágólapra másolva!

A hatalmas érdeklődés várható volt, hiszen az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával, olyan egyedülálló eseményt szervezett meg,

ami nem csak Magyarországon, de Európában is különleges.

Először Magyarországon játszottak a Counter-Strike:Global Offensive-világ legnagyobb sztárjai és a verseny három napján. A

világ minden tájáról, közel 1 millió ember volt kíváncsi a csoportkörökre és a negyeddöntőkre.

A hatalmas érdeklődés annak köszönhető, hogy a versenyző csapatok között olyan ismert csapatok vannak, mint az MIBR, a Virtus.pro, a Mousesport és a Ninjas in Pyjamas. Ezen csapatok persze tele vannak hatalmas sztárokkal, mint f0rest, Get_Right, karrigen, Fallen, Taco vagy Fr0zen. Ha pedig még ez sem lett volna elég, akkor ismét hazánkba látogatott Pasha, a játék egyik legismertebb sztárja.

V4 Future Sport Festival Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Fortnite színpadon a V4 országok legjobb játékosai találkoztak. A színpad itt is egyedülálló volt, hiszen egy olyan szerkezetet raktak össze a szervezők, amilyet nemhogy Magyarországon, de még Közép-Európában sem lehetett látni ezelőtt. A hangulatért pedig az egyik legnépszerűbb Fortnite személyiség, Ruben és az egyik legtöbbet díjazott magyar e-sport kommentátor, Tzeus volt a felelős.

Ha pedig valaki bizonyítani szeretett volna, akkor az jelentkezhetett a több e-sport verseny egyikére. A Tekken 7 versenyen, a verekedős játékok szerelmesei, az NBA2K20 összecsapáson a kosarasok, a FIFA bajnokságon pedig a virtuális focisták mutathatták meg, hogy mit tudnak.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Aki, pedig a meccsek között egy kis szórakozásra vágyott, az is megtalálta, hiszen a PlayIT szervezésében működő Gaming Aréna különleges és nagyszerű szórakozási lehetőségeket rejtett. A látogatók belekóstolhattak a legújabb Virtuális Valóság játékokba. A különböző standokon a legnépszerűbb online játékok és persze a gaming világ újdonságai pörögtek. A paneleknél pedig egész nap sokan voltak, és a több játékoknál bizony hosszú sorok voltak.

Ezért nem meglepő, hogy

az első napon hatalmas látogatói rekord született, hiszen több mint 11 000 ember volt kíváncsi arra, hogy mit is jelent a V4 Future Sports Festival.

A vasárnap pedig még ennél is nagyobb eseményeket rejt. A CS:GO színpadon már csak a legjobb csapatok lépnek pályára és a rajongók a legizgalmasabb köröket izgulhatják végig kedvenceikkel. Vendéglátóként ismét itt lesz Paul "redeye" Chaloner, aki a világ egyik legismertebb és legjobb e-sport szakértője. Visszatér Pasha, a magyar rajongók kedvence. Arató András személyében a világ egyik legismertebb magyar 'modellje' is itt lesz, így a látogatók kezet rázhatnak Hide the Pain Harold-al. Vasárnap gyönyörű idő lesz, kár lenne kihagyni ezt a nagyszerű eseményt itt, Magyarország szívében.

Fotó: Csudai Sándor - Origo