Soros alapítványa az olasz törvényhozásba is beavatkozott

Soros György
Vágólapra másolva!
Az olasz törvények a migráció számára kedvező befolyásolására adott Soros György alapítványa - Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations, OSF) - 299 ezer dollárt (mai áron 89 millió forintot) az Olasz Radikálisok (RI) elnevezésű liberális törpepártnak. "Sokkal jobb támogatást kapni Sorostól, mint barátságban lenni Orbánnal. Elismerem, hogy finanszírozást kaptunk, büszkeséggel tölt el" - nyilatkozta Riccardo Magi, az Olasz Radikálisok elnevezésű liberális törpepárt egy évvel ezelőtt távozott főtitkára. Ezzel az amerikai spekuláns nyíltan beavatkozott az olasz belpolitikába. Írja cikkében a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A pártnak mindössze két képviselője és egy szenátora van az olasz törvényhozásban.

A Libero milánói lap információját Riccardo Magi, a +Europa nevű liberális párt képviselője erősítette meg, aki tavaly novemberig még az RI országos főtitkári posztját töltötte be. A hírről tegnap a Breitbart jobboldali amerikai hírportál is beszámolt.

Soros György nem sajnálta a pénzt arra sem, hogy beavatkozzon az olasz belpolitikába. Forrás: Anadolu Agency/2014 Anadolu Agency/Yunus Kaymaz

– fogalmazott Magi.

A fenti támogatás is bebizonyítja, hogy a spekuláns beavatkozott az olasz jogalkotásba.

De tavalyi olasz kutatások alapján ismert volt, hogy a milliárdos 2017–18-ban 8,5 millió dollárt (2,5 milliárd forintot) adott balliberális pártoknak, illetve bevándorláspárti szervezeteknek.