Van, ahol csak 9 nap kellett az ellenzéknek, hogy elkezdjen rombolni

Vágólapra másolva!
Hőgyész előző, kormánypárthoz közel álló vezetése a helyiek legnagyobb örömére 76 millió forintért felújította a település orvosi rendelőjét, csakhogy az október 13-án megválasztott ellenzéki polgármester és a mögötte álló képviselőtestületi többség úgy döntött, kiárusítja az épületet. A Tolna megyei településen tehát mindössze 9 nap kellett az ellenzéknek a rombolás megkezdéséhez. Természetesen Budapesten is észlelhető a balliberális oldal rombolási szándéka. Karácsony Gergelyék - Karácsonyon persze mindig az őt irányító régi embereket, elsősorban Gyurcsány Ferencet vagy az azonnal Budapest eladósítását javasló Demszky Gábort kell érteni - enyhén szólva nem a főváros fejlesztésén gondolkodnak.   
Vágólapra másolva!

Visszatérve a Tolna megyei nagyközséghez: 2017 májusában a kevesebb mint 3000 lakosú Hőgyész életében fontos dolog történt: a település közel 76 millió forintos kormányzati és uniós támogatást kapott arra, hogy felújítsa a Fő utca 25. szám alatti háziorvosi rendelőt. Botta György, a kormánypártok által támogatott polgármester és a kormánypárti vezetés nekilátott a projekt megvalósításának, amely a tervezett határidőn belül el is készült. 2019 áprilisában átadták a felújított orvosi rendelőt, az eseményen Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára mondott köszöntőt. A beruházás nem csak a helyieknek volt nagy öröm, hiszen a Hőgyészhez közeli település, Mucsi lakosságának egészségügyi ellátását is szolgálja: összesen 1750 beteget érintett a fejlesztés.

Ahogy tehették, kiárusították

Csakhogy következett az októberi polgármester-választás, ahol az ellenzéki Máté Szabolcs nyert, ráadásul a helyi képviselőtestületbe többségében hozzá köthető politikusok kerültek be. Magyarán hatalomváltás történt a Tolnai megyei településen, ahol már meg is tartották az első testületi ülést. Mi volt az új, ellenzéki vezetés egyik első lépése? Megszavazták, hogy a 76 millió forintból felújított, Fő utcai orvosi rendelőt eladják. A hétfős testületben hatan szavaztak az előterjesztés mellett, és csupán egy képviselő mondott nemet a kiárusításra.

Hőgyészen tehát mindössze 9 nap kellett az új ellenzéki vezetésnek a romboláshoz.

Forrás: Facebook

A Fidesz ellenzi a döntést

A hírről elsőként Balaskó László független önkormányzati képviselő számolt be, aki közösségi oldalán arról tájékoztatta a helyieket, hogy az október 22-ei, rendkívüli ülésen a képviselő-testület 6:1 arányban úgy döntött, eladja a felújított rendelőt. Tegnap pedig a Tolna megyei Fidesz is véleményt nyilvánított az ügyben. "A mi álláspontunk szerint, a hőgyészi orvosi rendelő kizárólag a hőgyésziek kezében van biztonságban. Súlyos felelőtlenség eladni és ezzel kiszolgáltatott helyzetbe hozni a hőgyészi embereket" - írták közösségi oldalukon közzétett közleményükben.