Végig tagadta a gyilkosságot az a férfi, aki megfojtotta majd elásta az élettársát Albertirsán. Végül a hazugságvizsgálaton bukott le – írja a Bors.

A gyilkos férfi augusztusban fojtotta meg az élettársát egy zsineggel, mert az szakítani akart vele. A holttestet elásta a szomszédos, építés alatt álló ház pincéjében.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Hónapokig tettette, hogy ő is keresi az eltűntnek hitt asszonyt. A nyomozás közben a rendőrök biztosak lettek abban, hogy az 54 éves férfi tudhat valamit, ezért kihallgatták. Eleinte mindent tagadott, csak azok után ismerte be a gyilkosságot, hogy megbukott a hazugságvizsgálaton, pedig nem is lett volna köteles részt venni rajta – írja a Bors.

Fotó: Polyák Attila - Origo

"Védencem a poligráfos vizsgálathoz hozzájárult, ami egyértelműen jelezte, hogy a rendőröknek adott válaszai megtévesztőek.

Ezután már beismerte a bűncselekmény elkövetését, de annak szándékosságát tagadta.

Döntését azzal magyarázta, hogy a történtek már borzasztóan nyomasztották, testileg és lelkileg is megviselte az elmúlt időszak, s egyébként is azt tervezte, hogy előáll az igazsággal" – mondta a lapnak a férfi kirendelt ügyvédje, dr. Czibor Zsuzsanna.