A Salgótarjáni Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete és magánlaksértés miatt emelt vádat egy 18 éves fiú ellen, aki késsel fenyegette meg ismerősét, hogy adja vissza 7000 forintját.

A 18. évét frissen betöltő fiú tavaly év végén 7 000 forintot adott át ismerősének, hogy vegyen neki dohányt. Mivel ismerőse csak hitegette, és a dohányt két hónap elteltével sem kapta meg, a fiú 2018. december 27-én magához vett egy kést, és felkereste ismerősét salgótarjáni lakásán.

Ám hiába kiabált be többször, barátja nem nyitott ajtót, ezért gondolt egyet, és berúgta azt.Bent követelni kezdte a pénzét, mire a ismerőse bemenekült a belső szobába. A fiú ezt az ajtót is berúgta, az ajtó kitört, és eltalálta barátja fejét. Ezután tovább követelte a pénzét, majd a kést is elővette, és fenyegetően ismerőse felé tartotta.

Ekkor ismerőse lefogta a kezét, lelökte az ágyra, és kimenekült a lakásból. A fiú utánarohant, a kést az utcán eldobta, de ismerősét utolérte, és nyakánál egy ház falához nyomta. A verekedésnek barátja rokonai vetettek véget.

Az ügyészség a fiú ellen fegyveres önbíráskodás kísérlete, és magánlaksértés miatt emelt vádat. Felfüggesztett börtönt, a kés elkobzását, illetve a bűnügyi költségek megfizetését javasolta számára.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz ítéletet - írja az Ügyészség oldala.