Elcserélt személyivel engedtek szabadon egy rabot a tiszalöki börtönből

Vágólapra másolva!
Kalandosan kezdődött Ferenc új élete, miután 11 év leteltével végre szabadlábra helyezték: nem a saját iratait kapta vissza, amikor kiengedték a börtönből, így kínos helyzetbe keveredett egy telefonos üzletben. Ráadásul a saját iratainak visszaszerzése miatt vissza kellett mennie a rossz emlékű falak közé.
Vágólapra másolva!

Ahogyan minden rab, ő is megkapta személyes tárgyait és iratait a börtönben hétfőn, az utolsó napján, de nem örülhetett neki felhőtlenül,

időközben ugyanis kiderült, hogy egy tévedés miatt egy azonos nevű rabtársa iratait kapta meg szabadulásakor.

– kezdte Ferenc a Blikknek, aki egy telefonüzletben vette észre, hogy bár a név egyezik, de a nála lévő iratokon huszonéves unokaöccse képe van.

– Nagyon kellemetlen volt, a telefonos kisasszony nem értette a helyzetet. Hiába mondtam, hogy a szabadulólevelemmel igazolom magam, azt nem fogadták el – mondta a nyírbátori férfi.

– tette hozzá a férfi, aki többszörösen is kellemetlen helyzetbe keveredett:

- számolt be a Blikknek Ferenc, majd hozzátette, minden jó, ha jó a vége.

A börtön dolgozói elnézést kértek tőle a hiba miatt.

– Nem haragszom, nem is szeretném, ha ezért bárkit felelősségre vonnának. Bár úgy tudom, hogy fegyelmi eljárás indult az ügyben. Remélem, a jövőben jobban odafigyelnek majd a bv-dolgozók az ehhez hasonló szituációk elkerülése miatt

- mondta Ferenc.

– írta az esettel kapcsolatban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.