Elcserélt személyivel engedtek szabadon egy rabot a tiszalöki börtönből

2019.12.13. 17:00

Kalandosan kezdődött Ferenc új élete, miután 11 év leteltével végre szabadlábra helyezték: nem a saját iratait kapta vissza, amikor kiengedték a börtönből, így kínos helyzetbe keveredett egy telefonos üzletben. Ráadásul a saját iratainak visszaszerzése miatt vissza kellett mennie a rossz emlékű falak közé.

Ahogyan minden rab, ő is megkapta személyes tárgyait és iratait a börtönben hétfőn, az utolsó napján, de nem örülhetett neki felhőtlenül,időközben ugyanis kiderült, hogy egy tévedés miatt egy azonos nevű rabtársa iratait kapta meg szabadulásakor.

Két napig fel sem tűnt, az a két nap a családról szólt, s nem volt az iratokra szükség" – kezdte Ferenc a Blikknek, aki egy telefonüzletben vette észre, hogy bár a név egyezik, de a nála lévő iratokon huszonéves unokaöccse képe van.

– Nagyon kellemetlen volt, a telefonos kisasszony nem értette a helyzetet. Hiába mondtam, hogy a szabadulólevelemmel igazolom magam, azt nem fogadták el – mondta a nyírbátori férfi.

Amellett, hogy kínos volt, ismét mehettem vissza a bv.-intézetbe, hogy visszaszerezzem a saját papírjaimat. Nem tragédia, hogy ez történt, csak nagyon bosszantó, hogy ennyi macera volt vele. Szerencsére már megvan, így most már valóban az én irataim vannak nálam"– tette hozzá a férfi, aki többszörösen is kellemetlen helyzetbe keveredett:

Nem tagadom, eljárt felettem az idő, 11 év hosszú, megőszültem. Fiatalosabb külsővel szerettem volna hazamenni, éppen ezért még a falak fogságában befestettem a hajam. A barna festék helyett viszont vöröset adtak el nekem, úgy néztem ki, mint Pumukli. Mindenki rajtam nevetett "- számolt be a Blikknek Ferenc, majd hozzátette, minden jó, ha jó a vége. A börtön dolgozói elnézést kértek tőle a hiba miatt.

– Nem haragszom, nem is szeretném, ha ezért bárkit felelősségre vonnának. Bár úgy tudom, hogy fegyelmi eljárás indult az ügyben. Remélem, a jövőben jobban odafigyelnek majd a bv-dolgozók az ehhez hasonló szituációk elkerülése miatt

- mondta Ferenc.

Előfordulhat adminisztratív hiba. Ilyen esetben a börtön parancsnoka belső vizsgálatot indít és a korrekcióra szükséges intézkedéseket haladéktalanul megteszik az intézetben" – írta az esettel kapcsolatban a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.