Büntetőfeljelentést tett a kormányhivatal a budaörsi szakrendelő ügyében

Vágólapra másolva!
Büntetőfeljelentést tett a kormányhivatal a budaörsi szakrendelő ügyében - közölte Budapest Főváros Kormányhivatala. A tájékoztatás szerint a Budaörsi Egészségügyi Központban történt eseményekkel kapcsolatos járványügyi vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy a decemberi szürke hályog - műtétek utáni fertőzéseket a közegészségügyi-járványügyi előírások betartásának elmaradása okozta. 
Vágólapra másolva!

Mint azt az Origo megírta, a budaörsi egészségközpontban történt fertőzés után

12 beteget kellett újraműteni a János-kórházban, egyikük megvakult, mások pedig maradandó károsodást szenvedtek.

A Budaörsi Egészségügyi Központról 2017-ben lehetett sokat hallani, amikor a helyi Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy a város vezetése közbeszerzési eljárás nélkül privatizálta az intézményt. Az üzemeltető a Jump Consulting nevű cég lett, amelyet eredetileg vendéglátóipari tevékenységre hoztak létre, Budaörsön például egy tekepályát üzemeltetett.

A cég egyik vezetője Spányik András volt, akit Wittinghoff Tamás (független, korábban SZDSZ-es) polgármester nevelt fiaként emlegettek, ő Wittinghoff egykori élettársának gyereke.

Maga a polgármester is kijelentette, hogy a „barátjának tartja", ám az összefonódásban nem látott kivetnivalót.

A Jump Consulting másik ügyvezetője Zsákai Zoltán, aki a szakértelem hiányával kapcsolatos aggodalmakra akkor úgy reagált: „a Fidesz képviselői azt nem értik, hogy a Jump Consulting, és személyesen én, nem az orvosláshoz, hanem a létesítményüzemeltetéshez értek. Orvos igazgatónak ott van - és marad is - a közmegelégedésre dolgozó Gamal Eldin Mohamed."

Az eset azért is különösen megdöbbentő, mert

Budaörs az ország leggazdagabb települése, ahol messze több forrás áll rendelkezésre az egészségügyi alap- és szakellátásra is, mint bárhol máshol.

A balliberális oldal által csodafegyvernek tartott magánosítás azonban még a leggazdagabb településen is azt hozta magával, hogy a profitmaximalizálás érdekében, ha kell, a minőségen, a betegbiztonságon, a higiénián spórolnak - írta az ügyben a Vasárnap.hu.