Újra kihallgatták a rendőrségen a szeméremsértéssel és testi sértéssel gyanúsított Donáth Lászlót

Donáth László Foglalkozás lelkész mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ SZEMÉLY TÁRGY Foglalkozás lelkész MŰSZAKI ESZKÖZ SZEMÉLY TÁRGY Budapest, 2014. október 3.
Donáth László evangélikus lelkész, volt parlamenti képviselő felszólal a civilek Szabadság téri demonstráci
Budapest, 2014. október 3. Donáth László evangélikus lelkész, volt parlamenti képviselő felszólal a civilek Szabadság téri demonstrációján, amelyen a National Policy Institute elnevezésű, a fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet budapesti konferenciája ellen tiltakoztak 2014. október 3-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Csütörtökön újra kihallgatták a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói az emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsított Donáth Lászlót – derül ki a BRFK Pesti Srácoknak küldött válaszából. A Momentum EP-képviselője, Donáth Anna édesapja folytatólagos gyanúsítotti kihallgatáson vett részt a rendőrségen. Donáth először mindenféle gyanúsítást tagadott, később pedig azt állította, hogy csak (és a csak-ot írhatnánk idézőjelben is) könnyű testi sértés a gyanú. Természetesen ez is hazugság volt. A Pesti Srácoknak ugyanis az ügyészség megerősítette: igen, az emberi méltóságot sértő szeméremsértés is. 
Vágólapra másolva!

A gyanúsítás előzménye, hogy a TV2 hírműsorában, a Tényekben arról számoltak be hónapokkal ezelőtt, hogy botrányos történetek szivárogtak ki az egyik fővárosi szeretetotthonból:

az egyik ott dolgozó lelkész több alkalmazottat is zaklathatott, az érintettek viszont nem mertek tenni semmit.

A lelkész ugyanis az a Donáth László, aki 16 éven keresztül volt az MSZP országgyűlési képviselője, és aki nagy befolyással bír – szerintük – a mai napig.

Az egyik dolgozó azonban szembeszállt az egykori szocialista politikussal és feljelentette. Az ügyben nyomozás is indult a BRFK-n szexuális kényszerítés gyanúja miatt, majd – ahogy arról elsőként a Pesti Srácok beszámolt – emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel gyanúsították meg tavaly decemberben Donáth Lászlót, aki először csak annyit ismert el, hogy könnyű testi sértés miatt hallgatták meg. Vagyis hazudott. Hiszen az ügyészség is megerősítette, hogy az ügy érintettjét a PestiSrácok.hu-n közölt cselekményekkel gyanúsították meg.

Donáth László Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A sértettek közül többen is megszólaltak, egyikük tavaly szeptemberben a 888.hu-nak nyilatkozva elmondta, hogy sokan, sokáig szenvedtek a volt MSZP-s képviselőtől:

– nyilatkozta az egyik érintett nő.