Donáth Anna sajnálja, hogy az első magyarországi koronavírus-fertőzött iráni volt és nem magyar

Donáth Anna Júlia, Momentum
Budapest, 2019. május 21. Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselőjelöltje. Az Európai Unió tagállamaiban 2019. május 23. és 26. között európai parlamenti választásokat tartanak. Magyarországon május 26-án lesz a szavazás. MTI/Momentum
Vágólapra másolva!
Miközben az egész világ a koronavírus megfékezéséért küzd, országhatárokat zárnak le, Olaszországban naponta kétszázan halnak bele a fertőzésbe, és a magyar egészségügyi dolgozók is mindent megtesznek, hogy megállítsák a járványt, Donáth Anna azon sajnálkozik, hogy nem magyarok, hanem irániak lettek az első magyarországi fertőzöttek.
Vágólapra másolva!

A súlyos magánéleti botrányokkal terhelt Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője, amióta kijutott Brüsszelbe, gyakorlatilag megállás nélkül a magyar nemzeti érdekek ellen dolgozik. Közismert, hogy legutóbb a Felvidéken is azért kampányolt, hogy a magyarok szlovák pártokra szavazzanak, és asszimilálódjanak.

Donáth Anna Forrás: MTI/Momentum

Szerda este, az ATV Egyenes beszéd című műsorában - miközben a koronavírus világjárvánnyá vált, az európai országok és a magyar kormány mindent megtesz a járvány feltartóztatásáért - Donáth azon sajnálkozott, hogy az első fertőzöttek Magyarországon irániak voltak és nem magyarok, vagy legalább olasz diákok. Szerinte ugyanis ez Orbán Viktornak jó, nekik pedig nyilván nem.

- mondta háborogva Donáth. Később ezt egy zavart nevetgélésszerűség közben meg is ismételte.

Természetesen minden józanon gondolkodó ember számára világos, hogy

az az elsődleges kérdés, hogy a koronavírus bejutott Magyarországra, és ezzel veszélybe került minden magyar ember,

tehát a miniszterelnök és a kormány számára ez nem szerencse, hanem súlyos veszély, amit el kell hárítani.

Az viszont kiderül Donáth Anna szavaiból, hogy számukra az egész koronavírus-járvány pártpolitikai kérdés, nem a veszély, a védekezés a lényeges, hanem az, hogy fel tudják-e használni az ügyet pártpolitikai kampányra vagy nem.

Miközben Olaszországban már ezernél is többen haltak meg, több mint 15 ezren fertőződtek meg a vírussal, Spanyolországban egy nap alatt közel a duplájára nőtt a halálesetek száma, az egész kontinensen elhalasztják a tömegrendezvényeket, korlátozzák a légi és áruforgalmat, karanténokat állítanak fel, és mindenki azért küzd, hogy megfékezze a járványt, a Momentumot ez láthatóan nem érdekli, ők ezzel is csak kampányolni akarnak.

Egyébként azóta megvan Magyarországon az első meggyógyult koronavírusos is, aki - a dolog természetéből adódóan - az először megfertőződött iráni diák.