Siralmas állapotok vannak Józsefvárosban

Józsefváros bérlakás
Vágólapra másolva!
Az őszi önkormányzati választás kampányában Pikó András azt ígérte a választóknak, hogy a bérlakások állapotát rendbe hozzák. Volt szó felújításról, vizesedésmegszüntetésről, de azzal is kecsegtetett az egykori klubrádiós, hogy az önkormányzati épületekben az életkörülményeket javítani fogják. Ehhez képest a helyzet nem, hogy javult volna, tovább romlott. Pikó egyik korábbi aktivistája közösségi oldalán számolt be az egyre rosszabb helyzetről, de több ellenzéki szimpatizáns is csalódott az új városvezetésben.
Vágólapra másolva!

Mocsok, feltört lakások, hajléktalanok, áramlopás, rettegő lakók jellemzik a Pikó vezette Józsefváros önkormányzati bérlakásainak állapotát - írja a ferencjozsef.blog.hu az ellenzéki polgármester csalódott aktivistájának bejegyzésére hivatkozva. Budaházy Gusztáv, aki a kerületi bérházak lakóinak érdekeit képviseli, és saját bevallása szerint részt vett Pikó András kampányában, azt írta Facebook-oldalán, hogy

az önkormányzati házakban a rend legelemibb részeinek a betartatása sem történik meg.

A bérházakat kezelő önkormányzati cég sem a koronavírus felbukkanása előtt, sem most nem vesz tudomást az áldatlan állapotokról. Budaházy szerint az önkormányzati házak rendezetlen körülményei egy időzített vírusbombát jelentenek, ami egyik napról a másikra fog felrobbanni. A maga is bérházban élő korábbi aktivista, egyik lakótársa levelét is idézi a bejegyzésében, aki úgy jellemezte a bérházakat, hogy:

Áldatlan állapotok Józsefvárosban Forrás: ferencjoszef.blog.hu

Budaházy arról is beszámolt, hogy a kijárási korlátozás idején, a folyosókon összetorlódtak olyan emberek, akikről nem tudják, hogy kik és honnan jöttek, háziállataik pedig szabadon kószálnak.

Az önkormányzat azt állítja, hogy ebben a rendkívüli helyzetben nem tudnak ezzel foglalkozni,

ami az aktivista szerint egy felelőtlen magatartás.

Pikóék ígérgettek, de csak romlott a helyzet

A férfi bejegyzésében felhívja a figyelmet, hogy Pikó a kampányában megoldásokat ígért a bérházak ügyeivel kapcsolatban, de most nem hogy javult volna a helyzet, sokkal rosszabb, mint volt. Szerinte most olyan kiszolgáltatott és reménytelen helyzetbe kerültek a bérházak lakói, amilyenben korábban nem voltak. Úgy fogalmazott, hogy az

önkormányzati házak lettek a rendbontás, sőt a bűnözés legbiztosabb vadászterületei.

Azonban nem Budaházy Gusztáv az egyetlen kiábrándult Pikó-aktivista. Az ellenzéki polgármester több, korábbi szimpatizánsa is felemelte a szavát az új városvezető ellen. Egyikük szerint a bérházakban is kellene ellenőrzést tartani, nem csak a közterületeken. Egy másik csalódott szimpatizáns azt írja, hogy a rendszeres önkormányzati önfényezés helyett egy közérthető információs anyagot kellene készíteni, ami a békés együttélést segíti. Egy DK-s szimpatizáns pedig arról ír - ami a korábbi városvezetés álláspontja is -, hogy a rendbontókat szankcionálni kellene.