Gyurcsánynétól Fekete Győrig: így diktatúrázott a baloldal

DOBREV Klára; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2020. március 1. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Minden eddiginél részletesebben mutatjuk meg: a baloldal hogyan keltette Magyarország rossz hírét a világban, hogyan próbálta meg szétbomlasztani a nemzeti összefogást, és hogyan próbálta - a nemzetközi baloldallal közösen - nyomás alá helyezni a kormányt. Önös politikai érdekből terjesztett, aljas rágalmak, ócska kommunikációs trükkök, és vég nélküli hazudozás, akkor, amikor a leginkább szükség lett volna az együttműködésre. A baloldal a mai napig nem kért bocsánatot a kormánytól, pedig lenne miért, hiszen a kabinet napokon belül vissza fogja adni különleges felhatalmazását. Az Origo kérdésére válaszoló Jakab Péter még most is totális diktatúra kiépítéséről beszélt.
Vágólapra másolva!

Demokratikus Koalíció

Gyurcsány Ferenc pártja élen járt a diktatúrázásban. Még aznap is ezt hajtogatták, amikor már egyértelművé vált, hogy a kormány május végén visszaadja a különleges felhatalmazását. "A rendőrség mikor fog hajnalban megjelenni a Fidesz érdekeit szolgáló rémhírgyár főszerkesztőjének lakásánál. Valószínűleg soha, de ez ismét csak annak a bizonyítéka lesz, hogy Orbán Viktor már csak egy pártállami diktatúrában látja biztosítottnak korlátlan hatalma megtartását" - írta az MSZP-t a karrierje érdekében elhagyó Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármester közösségi oldalán (ezzel párhuzamosan bejelentette, hogy feljelentést tesz rémhírterjesztésért egy újságcikk miatt, ami különösen érdekes a sajtószabadságról szóló ellenzéki álhisztéria után).

Oláh Lajos, a párt erzsébetvárosi parlamenti képviselője is beszállt a hergelésbe. Április 28-ai online sajtótájékoztatóján azzal vádolta meg a kabinetet a jogszabály elfogadása kapcsán, hogy csak eljátssza a demokráciát, azzal a trükkel, hogy "nincs itt semmiféle diktatúra, hiszen volt egyeztetés". "Nem, nem volt, és nem is lesz egyeztetés, amíg Magyarországon Orbán Viktor egy személyben dönt mindenről" - tette hozzá videóüzenetében.

Nem türtőztette magát a veszélyhelyzet alatt hatalmával visszaélve, önkényesen média- és parkolási céget alapító László Imre sem. "A folyamatos tehetetlenkedés, a bohózatba illő sajtótájékoztató és diktátorokat megszégyenítő beszédek mögött nincsenek érdemi intézkedések" - ezekkel a szavakkal diktátorozta le az újbudai polgármester a kormányfőt április 25-ei videós bejelentkezésében. Egy nappal korábban közleményében ennél is durvábban fogalmazva azt írta, hogy "a kormány nem megoldásokat akar találni, csak a teljhatalom megszerzése érdekli őket". Azóta már mindenki számára bebizonyosodott, hogy Magyarország a legjobbak között van a koronavírus-járvány kezelésében.

Természetesen nem maradt ki a diktatúrázós kampányból Gyurcsányné sem, aki elsősorban Brüsszelben próbálta meg rossz színben feltüntetni Magyarországot. "Példátlan és megengedhetetlen, hogy egy kormány Európában korlátozás nélküli felhatalmazást kapjon, mint ahogy az Orbán-kormány tette" - terjesztette a minden alapot nélkülöző hazugságot a politikusfeleség az Egyenes Beszéd április 23-ai adásában. A párt első számú uniós képviselője gátlás nélkül próbálta meg lejáratni az országot külföldön, erről tanúskodik jó pár közösségi médiás bejegyzése is. "A válság alatt is működik a demokrácia. Na nem Magyarországon, hanem Európában. Nem Orbán-féle teljhatalomra, Európa-ellenességre, hanem széleskörű együttműködésre van szükség" - vádolta meg ki tudja, hányadjára hamisan Orbán Viktort április 18-ai posztjában.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

"Ez az alantas támadás is megerősít minket abban, hogy közösen lépjünk fel az orbáni diktatúra ellen, és újra felhívjuk a figyelmet az emberség, a normalitás és a tisztelet alapvető szabályaira!" - ezt már a Soros Györgyöt bíráló Lomnici Zoltán alkotmányjogászt feljelentő Vadai Ágnes - baloldali képviselőtársnőivel közösen - írta április 22-ei közleményében.

A Gyurcsány-pártközpont is kivette a részét a nemzetközi és hazai közvélemény tudatos félretájékoztatásából. "Szerintetek miért kért korlátlan ideig tartó teljhatalmat, ha most maga ismeri be, hogy ezzel sem képes a járvány megfékezésére és a válság kezelésére?" - tette fel haverkodó stílusban a kérdést a DK április 17-ei posztjában.

Így próbálták diktatúrázva Magyarország rossz hírét kelteni a világban az MSZP, a Jobbik, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd politikusai. Lapozzon tovább!