100 év Trianon: új 6 részes sorozat indul a Hír TV-n

Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf, a Duna médiaszolgáltató és a Hír TV műsorvezetője.
Vágólapra másolva!
Új, hatrészes sorozatot indít a Hír TV, amelyben bemutatja Magyarország olyan jellemzőbb alakjait, akik a művészi és politikai gondolkodásra hatottak a XIX. század végén és a XX. század elején, és tevékenységüknek még ma is érezzük hatását.
Vágólapra másolva!

A Trombitás Kristóf műsorvezetésével készített 6 részes sorozat vasárnap esténként 20:05-től az olyan 100 évvel ezelőtti szellemi áramlatokat mutatja be, amelyek meghatározták a XIX. század végi és XX. század eleji magyar művészi és politikai gondolkodást és cselekvést.

Trombitás Kristóf, a Duna médiaszolgáltató és a Hír TV műsorvezetője Forrás: Facebook - Trombitás Kristóf

A 100 évet – néha új köntösbe bújtatva - túlélt eszméket Békés Márton, a Terror Háza Múzeum kutatási igazgatója és a Kommentár folyóirat főszerkesztője, Czopf Áron, a Kommentár folyóirat állandó munkatársa, Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája és a Hír TV műsorvezetője, illetve Máthé Áron történész, szociológus, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (NEB) elnökhelyettese fogja megvitatni az új műsorban.

A vasárnap este 20:05-kor kezdődő sorozat a kor jellemző alakjait mutatja be, olyan személyeket, akik negatívan vagy éppen pozitívan hatottak a történelmi eseményekre. Az általuk képviselt eszmék pedig nemcsak saját korukat, de a mai közéletet is befolyásolják, sőt szinte változtatás nélkül, szó szerinti egyezéseket mutatnak a 100 évvel ezelőtt leírtakkal. Az első adás június 21-én vasárnap 20.05-kor kezdődik.