Igor Matovic a Normafánál rétesezett

Vágólapra másolva!
Meglepő kéréssel állt elő első magyarországi látogatása délutánján az új szlovák miniszterelnök, írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

A lap értesülése szerint Babis cseh miniszterelnök, néhány napja Lednicén, a visegrádi országok idei első csúcstalálkozóján valamit belesúgott az újdonsült szlovák miniszterelnök fülébe.

Igor Matovics megfogadta, amit hallott, és a tegnapi budapesti látogatása délutánján váratlanul meglepő kéréssel állt elő. - Normafa! – mondta, és a miniszterelnöki karaván máris az Istenhegyi út felé vette az irányt. Nem volt ilyesfajta kitérő a hivatalos programban eredetileg.

Időközben kiderült, hogy a cseh miniszterelnök négyszemközt, bizalmasan meghagyta szlovák kollégájának, ha Budapesten jár, ki ne hagyja a Normafát.

Azaz a rétesezőt a Normafánál.

Mert hogy szerinte (és nemcsak szerinte) a világ egyik legjobb süteményét kapni ott fenn a Svábhegyen, és ezt kihagyni Budapesten szerinte több, mint vétek, írja a Ripost.

Igor Matovics nem bánta meg, hogy hallgatott Babisra, ugyanis lelkesen posztolt a sütizésről egy képet az Instagramon, méghozzá egy talányos mondat kíséretében, jegyzi meg a lap.

A szöveg fordítása: "A munkát a legjobb módon értékeltük".

Ezek után talán nem túlzás abban bízni a Ripost szerint, hogy a rétes nem marad afféle hungarikum, de akár a V4-es országok mesebeli közös csodasüteménye is lehet. Komoly néprajzi könyvek is leírják, hogy az alföldi szlovák asszonyok éppen úgy nyújtották lakodalomkor a rejtesat, akár a szomszéd faluban a magyarok. (Mint ahogy a lepniken a lángoson sem szabadna most már összevesznünk, igaz a szlovák atyafiak néha még lekvárral is eszik.)

Időközben a Ripost úgy értesült, hogy Orbán Viktoréknál máris kibontásra került az a szlovák bodzaszörp, amit tegnap a Karmelita kolostorban a magyar miniszterelnök ajándékba kapott kollégájától. Ezt bizonyíthatja a miniszterelnök mai posztja is, amiről az Origo beszámolt. Cserébe hazavihetett egy magyar trikolórral átkötött termetes nagyságú befőttesüvegben kovászos uborkát. Olyat, amit jó két hete készített saját kezűleg Orbán Viktor.