Kaiser Ede találkozni fog a régésszel, aki rábukkant a móri mészárosok fegyverére

Kaiser Ede szabadulás, kiszabadult, móri mészárlás, tévesen elítélt gyanúsított, 2020.06.01.
Vágólapra másolva!
Hétfőn engedték ki a börtönből Kaiser Edét, akit korábban tévesen életfogytiglanra ítéltek a móri mészárlás miatt. A férfit végül egy amatőr régész mentette meg, aki a fémdetektorával egy erdőben megtalálta az egyik valódi támadó holmijait. Kaisert felmentették, de más rablások miatt 18 évig ült börtönben. Már szervezik a találkozást – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Kaiser Edét 2005-ben ítélték jogerősen életfogytiglanra a móri mészárlás miatt, majd 4 év után felmentették, miután Szebenyi István,

egy amatőr régész fegyverekre bukkant.

A más rablások miatt 18 év után szabaduló férfinak szabadulásakor eszébe jutott a "megmentője".

Fotó: Koncz Márton - Origo

– mondta a Borsnak Szebenyi István.

Az első, téves ítéletet megalapozó információt nyújtó férfi felvette a 25 milliós nyomravezetői díjat, és azóta sem adta vissza a rendőrségnek.

A tényleges gyilkosokat lebuktató amatőr régész viszont eddig nem kapott semmit. Évek óta küzd a pénzéért.

- mondta a régész, aki ha továbbra sem kapja meg a jutalmat, akkor a nemzetközi bírósághoz fog fordulni. Azt már régóta hangoztatja, hogy a neki járó 25 millió forint felével is beérné.

Bevásárlóközpontokba törtek be

2002. május 9-én két férfi ment be a móri Erste Bankba, hogy kirabolja. Közben 8 embert gyilkoltak meg. Az ügyben a Fővárosi Bíróság 2004 decemberében még Kaiser Edét mondta ki bűnösnek.

A Fővárosi Ítélőtábla 2005-ben jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte.

Kaiser Ede a bíróságon Forrás: MTI/Soós Lajos

A hatóságok azok után fogták el a két móri mészárost, Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet, hogy Szebenyi István megtalálta egy erdőben az egyikük fegyverét.

Nagy László később a börtönben öngyilkos lett.

Kaiser Ede ügyében 2008-ban rendeltek el perújítást, majd 2009-ben mondta ki a bíróság, hogy nem volt ott a móri mészárlásnál annak ellenére, hogy korábban tervezte, hogy kirabolja a fiókot. Több rablásért és lopásért viszont elítélték. Társaival 1999 márciusa és 2000 júniusa között törtek be bevásárlóközpontokba, 2001-ben pedig egy budaörsi pénzszállítót akart kirabolni a társával, Hajdú Lászlóval.