Egy ügyvéd is részt vett az idős jánoshalmai férfi kisemmizésében

csaló ügyvéd
Vágólapra másolva!
A férfi élettársával azt határozta el, hogy megszerzik egy idős férfi házát, és a saját gyerekük nevére íratják. A csalásban egy ügyvédnő is segített nekik.
Vágólapra másolva!

Egy kiskunhalasi férfi és az élettársa, a vádirat szerint,

2016-ban úgy döntöttek, hogy megszerzik egy idős jánoshalmai férfi házát, hogy az ingatlan a gyerekük nevére kerüljön.

Egy kiskunhalasi ügyvédnő ismerősük segített nekik átverni az idős férfit, színlelt szerződésekkel és hazugságokkal. A férfi és élettársa úgy állapodott meg az idős tulajjal, hogy 1.100.000.- forintért megveszik a házát.

Illusztráció Forrás: pixabay.com

Azt hazudták az idős férfinek, hogy biztosítékként felajánlanak számára két ingatlant, és a vételárat részletekben fizetik majd, amihez hitelt és „szocpolt" vesznek fel. Az ismerős ügyvédnőt az adásvételi szerződés ellenjegyzésére és megszerkesztésére kérték fel, aki az ismerősei érdekeit szem előtt tartva készítette a szerződéseket.

2016. május 17-én egy olyan adásvételi szerződést készített, amiben azt állította, hogy a szerződés aláírásával együtt a pár átadott százezer forintot az idős férfinek, a vételár többi részét,

pedig már korábban kifizették neki, így nincs követelése az idős férfinek a párral szemben. Az ügyvédnő egy színlelt kölcsönszerződést is írt, amiben a vételár részletekben való megfizetéséről van szó.

Az átvert idős férfi szerette volna, ha a ház teljes árának kifizetéséig az ő tulajdonában marad a ház, de az ügyvédnő ezt hamis indokkal visszautasította:

„Csak így tud a gyerek nevére kerülni a tulajdon" és hogy „így fogják tudni igényelni a szocpolt".

Az idős férfi megbízott a csalókban, ezért aláírta a szerződéseket. Ezután,

2016. május 20-án úgy került a csaló pár gyerekének nevére az idős férfi háza, hogy egy forintot sem fizettek ki belőle.

A párnak esélye sem volt megfizetni a ház árát, ugyanis a két ingatlan sem létezett, amit biztosítékként felajánlottak. Az idős férfinek ezzel 1.100.000.- forint összegű kárból az élettársak később csal 24.000.- forintot fizettek meg, az idős férfi kérte a kár megtérítését.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség az élettársakat minősített csalás bűntettével, az ügyvédnőt ügyvédi visszaélés bűntettével vádolja.