Nem kell pályázni a pedagógusoknak a bruttó 500 ezer forintos elismerésért

Vágólapra másolva!
Több sajtóorgánumban is valótlan állítások jelentek meg a pedagógusok 500 ezer forintos elismerésével kapcsolatban. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől származó hamis információkkal szemben a valóság az, hogy az érintett intézményekben dolgozó kollégáknak nem kell pályázniuk – áll a Klebelsberg Központ szombati közleményében.
Vágólapra másolva!

A pedagógusok, gyógypedagógusok és a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak automatikusan részesei a projektnek.

A részvétel önkéntes, ezért bárki jelezheti, ha nem kíván csatlakozni.

Az sem igaz, hogy többet kell adminisztrálniuk a tanároknak, vagy éppen visszafizetési kötelezettség terhelné őket a már kifizetett díjak esetében.
A Klebelsberg Központ az EFOP-3.1.11-19 „Kedvezményezett településeken működő állami fenntartású köznevelési intézmények munkájának támogatása" c. felhívás alapján valósítja meg a projektet.

A Felhívás célja az érintett településeken működő állami fenntartású köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok, valamint a nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazottak esetében az említett intézményekben tanuló diákokkal kapcsolatos pedagógusi feladatok támogatásával a tanulói lemorzsolódás visszaszorítása.

A projekt elismeri, hogy a kollegák többlet időt és figyelmet fordítanak a tanulókra az esetleges lemaradások kompenzációjáért, és a 2019/2020 tanévben elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarend során feldolgozott tananyagokhoz kapcsolódó felmérés, ismétlés és visszamérés keretében végzett többlet feladatot díjazza.

A Klebelsberg Központ és a tankerületi központok mindent megtesznek azért, hogy a tanév biztonságosan elkezdődhessen, folyamatosan ezen dolgozunk az iskolákkal együtt.

Sajnálatos, hogy egyes szervezetek ezt kívánják ellehetetleníteni rövidtávú politikai érdekből.