Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Amikor Andy Vajna elkezdte újjászervezni a magyar filméletet, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a világsajtó tankjai. Andy Vajna előre elmondta, hogy a magyar filmnek jobb lesz, megcsinálta, a magyar filmnek meg jobb lett.

Amikor Palkovics László miniszter elkezdte újjászervezni a magyar tudományos kutatást, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a világsajtó tankjai. Palkovics miniszter előre elmondta, hogy a magyar tudományos kutatásnak jobb lesz, megcsinálta, a magyar tudományos kutatásnak jobb lett.

Amikor elkezdtem újjászervezni a magyar irodalmi életet, diktatúrát kiáltottak, ment a szabadságharc, hisztitünti, jöttek a világsajtó tankjai. Előre megmondtam, hogy a magyar irodalomnak jobb lesz, megcsináltam, a magyar irodalomnak jobb lett.

Vidnyánszky Attila kapta meg a lehetőséget, hogy újjászervezze a magyar színházi életet. Diktatúrát kiáltanak, megy a szabadságharc, hisztitünti, jönnek a világsajtó tankjai. Vidnyánszky Attila azt állítja, hogy a magyar színházi életnek jobb lesz. Meg fogja csinálni, a magyar színházi életnek jobb lesz.

A miért így-re a válasz: józan paraszti ésszel könnyen belátható, hogy ha ugyanazt csináljuk ugyanazokkal ugyanúgy, akkor nem várhatunk más eredményt. Hogy jobb irányba változzon bármi is, ahhoz változtatni kell. Nem olyan bonyolult.

Ja, hogy nem azt csináltuk és csináljuk, amit azok mondanak, akik nem akartak és akarnak változást? Hát pont ezért.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója