Fidesz: A főváros engedje el a vendéglátóhelyek közterülethasználati díját

Vágólapra másolva!
A fővárosi Fidesz-KDNP képviselőcsoportja üdvözöli, hogy ismét ülésezni fog a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa - írja a budapesti Fidesz Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt azt írja, hogy bizakodnak, hátha Karácsony Gergely végre belátta, hogy Budapest érdekeit nem az állandó politikai csatározás szolgálja, hanem az, ha a főpolgármester visszaül a tárgyalóasztalhoz.

A szakmai szervezetek javaslatait meg kell hallgatni és haladéktalanul döntéseket kell hozni!

A Fidesz első körben javasolja, hogy Budapesten engedjék el a taxisoknak a droszthasználati díjat 2020 második félévére és 2021 első hat hónapjára. Számításaik szerint ez a segítség nem von el 250 millió forintnál többet a fővárosi büdzséből. A talpon maradt személyszállítóknak viszont tízezreket hagy a zsebében.

Javasolják továbbá, hogy a gazdasági válsághelyzet miatt idén kapjanak felmentést a taxisok a 10 éven túli gépjárművük kötelező cseréje alól. Ez egy forintjába sem kerül a fővárosi adófizetőknek, megmenthet azonban sok vállalkozót a szakma feladásától.

Javasolják azt is, hogy a vendéglátó teraszok közterület-használati díját szintén egy évre engedje el Budapest vezetése. Ezzel esélyt adnak a téliesített teraszt működtető éttermeknek a túlélésre.