Kovács Zoltán az antiszemita baloldali jelölt ügyében lapító baloldaliakat kérdezte

Bíró László, jobbikos képviselő
Budapest, 2020. január 29. Bíró László, a párt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tart a tokaji borokkal kapcsolatban Budapesten, a Legfőbb Ügyészség épülete előtt 2020. január 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitteren tette fel a kérdést a Magyarországot támadó brüsszeli lap magyarországi tudósítójának, hogy vajon foglalkoznak-e az antiszemita Bíró László baloldali jelölésével, illetve azt is felvetette, hogy Michael Roth német külügyi államtitkár fogja-e kommentálni magyarországi testvérpártjainak lépéseit, miután korábban számos alkalommal is hazug állításokkal támadta a kormányt?
Vágólapra másolva!

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára Twitteren üzent a brüsszeli Politico újságírójának, Bayer Lilinek, Peter Frostnak, a Financial Times riporterének és Michael Rothnak, a szociáldemokrata német külügyi államtitkárnak, akik korábban többször is antiszemitizmussal vádolták meg Magyarországot. Most azonban érdekes módon, amikor a baloldali pártok egy nyíltan antiszemita és cigánygyűlölő jobbikos politikust jelölnek a szerencsi időközi választáson, mélyen lapítanak.

Mint ismert, a jobbikos Bíró Lászlót saját pártja nem tudja jelölni Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú országgyűlési egyéni választókerületében az október 11-i választásra, ugyanis az ottani belső háborúskodásnak köszönhetően továbbra sem sikerült bejegyeztetniük a bíróságon a párt új vezetőit, köztük Jakab Pétert sem, akit még januárban választottak meg elnöknek.

A Mandiner jobbikos informátorai szerint a bíróság azért nem vette Jakab elnökségét nyilvántartásba, mert valamelyik politikus (de lehet, hogy többen is) a végzéssel szemben fellebbezhetett. A Jobbik helyett így a többi baloldali párt vállalta, hogy közösen jelölik Bírót, ezzel pedig nyíltan támogatásukról biztosítottak egy demokratikus és civilizált közéletben vállalhatatlan embert. A támogatók között ott vannak a szocialisták, Gyurcsányék, Karácsony Gergelyék, Fekete-Győr Andrásék és Márki-Zay Péter is, ugyanis

az antiszemita jelöltet az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, az LMP és a Márki-Zay-féle mozgalom közös jelöltjeként vették nyilvántartásba.

Bíró László Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bayer Lili, Soros brüsszeli szócsöve

Bayer Lili leginkább arról ismert, hogy rendszeresen támadja a magyar kormányt, gyakorlatilag bármilyen ügyben. Legyen szó az amerikai kamudiplomát osztogató Soros-féle CEU-ról, az illegális bevándorlásról, vagy épp az átláthatatlanul, külföldről finanszírozott NGO-król, de a Soros-tervről szóló Nemzeti Konzultációt is képes volt antiszemitizmussal vádolni, miközben az a milliárdos spekuláns illegális bevándorlást támogató intézkedéseiről, a határok általa szorgalmazott lebontásáról és a migránsok kötelező elosztásáról szólt.

Bayer Lili pár éve ráadásul odáig merészkedett, hogy a Politicóban egy 12 oldalas cikket hozott össze Orbán Viktor miniszterelnökről és Jaroslaw Kaczynskiről, a lengyel Jog és Igazság Párt elnökéről, akiket már a címben "új kommunistáknak" nevez. Mindez különösen megmosolyogtató, és a történelmi ismeretek teljes hiányára is rávilágít, ugyanis a magyar kormányfő az előző kommunista rendszer megbuktatásának vezéralakja volt.

Korábban Bíró László, a baloldali pártok országgyűlési képviselőjelöltje a szerencsi és környékbeli szállodákban lakó izraeli, oroszországi, lengyelországi (általa vélelmezetten) zsidó turistákról a következőket írta a Facebook-oldalára:

Egy másik bejegyzésben Bíró arról értekezett, hogy „kikapcsolták a zsidó uzsora-banktőkét a gazdaságból, megszüntették a háborús jóvátételként eufeminizált kozmopolita rablás kifizetését", majd egy következő hozzászólásában ezt írta: „A Szent Koronára letett eskü meg smafu. Mifelénk két új alapszervezet is alakult, engem ez jobban érdekel, mint Judapest". A magyar fővárost „Judapestnek" minősíteni tipikus antiszemita toposz.

A magyarellenes propaganda vezéralakja csendben van

Michael Roth német szociáldemokrata (SPD) külügyi államtitkár a t-online.de nevű német hírportálnak adott, augusztus 21-i interjújában az antiszemitizmus igaztalan vádjával illette Magyarországot, és elsősorban ezzel indokolta a valótlanságoktól hemzsegő, Soros-Sargentini-jelentés alapján megindított, hetes cikkely szerinti eljárás szükségességét. Rothról érdemes tudni, és egyből meg is világítja a támadás irányát, hogy közte és Soros György között kiváló a személyes kapcsolat. A német külügyi államtitkár leginkább arról ismert, hogy miközben közös előadásokat is tartott már Sorossal, a magyarellenes európai lobbi vezéralakja lett.

A szándékosan hazugságokat terjesztő, Magyarország rosszhírét keltő Soros-propagandistát a kijelentései kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is helyretette. Gulyás Gergely szerint Roth kijelentése a 30-as évek minden valóságalapot nélkülöző német propagandáját idézi, és a kijelentés a német külpolitika szégyene. Szijjártó Péter pedig felnyitotta a nyíltan meleg szociáldemokrata politikus szemét, miszerint Magyarországon a zsidó közösség biztonságban van. Arra is rávilágított: a zsidó honfitársainknak nem kell félniük, kulturális fesztiváljaikon nincs szükség állig felfegyverzett katonákra, a zsinagógákat és a temetőket állami finanszírozással építettük újjá, és büszke házigazdái voltunk tavaly az Európai Maccabi Játékoknak.

Mesélnek a volt alkalmazottak

A HírTV Informátor című műsorának meséltek a korábban varrodát üzemeltető Bíró László cégvezetési módszereiről, mint mondták, a jobbikos politikus többször nem fizette ki bérüket, van, akinek több százezer forinttal tartozik. Amikor pedig ezt egyikük szóvá merte tenni, a baloldal szerencsi jelöltje azt mondta: hozza a puskáját és menekülhetnek. Korábban a HírTV megpróbálta szóra bírni az antiszemita politikust, ám ő elmenekült a kérdések elől.

Az üggyel kapcsolatban korábban Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője és Szájer József, a képviselőcsoport elnöke levélben fordult Iratxe García Pérezhez, az európai szocialisták (S&D) frakcióvezetőjéhez és Dacian Cioloshoz, az európai liberálisok (Renew Europe) frakcióvezetőjéhez. Kijelentették, hogy meggyőződésük szerint

egy nyíltan rasszista és xenofób jelölt támogatása legitimálja a gyűlöletbeszédet, táplálja a rasszizmust és az antiszemitizmust a közbeszédben.

Felhívják a figyelmet arra a tényre is, hogy már az is összeegyeztethetetlen a demokratikus elvekkel és az európai értékekkel, hogy folyamatos választási koalíció van a magukat demokratikusnak mondó ellenzéki pártok és a szélsőséges Jobbik között.