Segélyszállítmányt küldött Magyarország a leszboszi migránstáborba

Moria, migránstábor
Leszbosz sziget, 2020. szeptember 11. Sátortábort építenek a tűzvészben megsemmisült Moria migránstábor lakóinak a Leszbosz szigetén lévő Kara Tepe lőtéren 2020. szeptember 11-én. A két nappal korábban leégett Moria táborban, ahol 12 600 ember tartózkodott, rendszeresek voltak a rendbontások, miután a létesítményt koronavírus-fertőzés miatt karantén alá helyezték. A görög hatóságok szerint a tábor lakói okozták a tüzet a koronavírus terjedésétől tartva és az elrendelt karantén elleni tiltakozásul. MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu
Vágólapra másolva!
Több mint huszonkétmillió forint értékű segélyszállítmányt indított útjára csütörtökön Görögországba, a leszboszi tábor leégése nyomán kialakult helyzet kezelése érdekében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság - közölte a szervezet szóvivője. 
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi felszereléseket, takarókat és egyéb használati tárgyakat az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága ajánlotta fel - közölte Mukics Dániel.

Emlékeztetett arra, hogy

szeptember 9-én leégett a több mint tizenkétezer embert befogadó leszboszi Moria tábor.

Sátortábort építenek a tűzvészben megsemmisült Moria migránstábor lakóinak a Leszbosz szigetén lévő Kara Tepe lőtéren szeptember 11-én Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Oresztisz Panajotu

Ezt követően kért az ott élők ellátásához segítséget Görögország - tette hozzá.

Az igényelt holmik között csecsemőgondozási felszerelések, higiéniai és konyhai eszközök, elszállásoláshoz szükséges takarók, hálózsákok vannak.

A magyar segélyszállítmányt a katasztrófavédelem védőöltözetet viselő munkatársai juttatják el Görögországba, ahol szintén folyik a koronavírus elleni küzdelem - tájékoztatott a szóvivő.