Egyre biztosabb, hogy offshore cég nyerte a busztendert

Vágólapra másolva!
Hiába ígért átláthatóságot, tisztaságot és korrupciómentességet Karácsony Gergely, most épp a zavaros buszbérlési tenderrel borzolja a kedélyeket. Egyre biztosabb, hogy olyan kamucéggel szerződnek, aminek se busza, se alkalmazottja nincsen, erről beszélt Wintermantel Zsolt a Kossuth Rádióban - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

- üzent ismét a főpolgármesternek Wintermantel Zsolt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatósági tagja rámutatott, hogy kicsivel drágábban vadonatúj, környezetkímélő buszokhoz juthatott volna a főváros, ám Karácsony Gergely mégis a 12 éves, rossz környezetvédelmi besorolású kohószökevényeket választotta.

– fogalmazott a politikus, aki szerint egyre inkább bebizonyosodni látszik, hogy a „mutyibeszerzés" nyertese offshore hátterű cég, amely ráadásul az egyik főpolgármester-helyetteshez köthető. "Tegnapi hír, hogy halasztást kért a cég, holnapig kellene ugyanis beszállítani a buszokat a BKV telephelyére, de ezt nem tudják teljesíteni. Ez is erősíti, hogy kamucégről van szó, aminek se busza, se alkalmazottja nincsen" – fűzte hozzá.

Wintermantel Zsolt szerint Karácsony Gergely nem menekülhet el a felelősség elől. A politikus egyébként korábban is felhívta már a figyelmet arra, hogy a busztendert „fű alatt" írták ki, ráadásul egy olyan cég nyert, amelyről korábban senki nem hallott, és amelyet a pályázat lejárati határideje előtt alapítottak. A tenderen Tüttő Kata főpolgármester-helyettes személyéhez kapcsolható üzleti körök kerültek ki győztesként, erről itt írtunk bővebben.

A nagykörúti biciklisávok kapcsán Wintermantel Zsolt azt monda:

indokolatlan csökönyösség a városvezetés részéről, hogy a téli időszakban is ragaszkodnak a kerékpársávokhoz, hiszen ilyenkor jelentősen csökken a kerékpárforgalom, a felfestés sok helyen eleve balesetveszélyes, ráadásul pont mostantól szünetel tavaszig a Bubi bérbiciklirendszer is.

A fővárosi cégek vezetőinek fizetésemelését a kormánypárti politikus úgy kommentálta:

Érdemben nem változtat a főváros költségvetésén, ha néhány vezető bére emelkedik, de szimbolikus üzenetet hordoz a lépés, hiszen a nyugdíjasokkal, a taxisokkal vagy éppen a turizmusból élő vállalkozásokkal nem törődik a főpolgármester, nekik nem nyújt segítséget.

Wintermantel Zsolt szerint álságos, amikor Karácsony Gergely Budapest nehéz anyagi helyzetére hivatkozik, hiszen a főpolgármesternek jelenleg is több mint negyven tanácsadója van.

- jegyezte meg.