Késsel fenyegetőzve próbált kirabolni egy idős házaspárt egy nő Mezőtúron

Vágólapra másolva!
Az ügyészség letartóztatást javasolt egy 29 éves kunszentmártoni nővel szemben, aki betört egy idős házaspár lakásába, és ki akarta őket rabolni, miközben késsel a kezében fenyegetőzött, hogy megöli őket.
Vágólapra másolva!

A nő december 12-én hajnalban Mezőtúron bemászott a kerítésen át egy idős házaspár családi házának udvarára. Közben azonban megbotlott a kerti szerszámokban, és a zajra felébredt a házban lakó, 81 éves, járókerettel közlekedő férfi és 64 éves felesége, akik a bejárathoz siettek, ahonnan a hangot hallották.

A betörő ekkor beverte a bejárati ajtó üvegét egy kerékkulccsal, majd benyúlt az ablakkereten, és kinyitotta az ajtót a zárban hagyott kulccsal.

Az idős asszony az ajtó elé tette a lábát, de a nő félretolta őt és bement a ház konyhájába.

A nő fenyegetőzni kezdett, hogy megöli őket, majd értékek után kutatva kiborogatta és szétdobálta a konyhaszekrény fiókjában lévő holmikat, miközben gyilkossággal fenyegetőzött.

Eközben a nő bemenekült férjéhez a hálószobába és mobiltelefonon értesítette a rendőröket.

Miután a nő átkutatta a konyhát,

elővett egy 20 centis pengéjű kenyérvágókést és bement a hálószobába. Miközben a szobát kezdte átkutatni, továbbra is azzal fenyegette a házaspárt, hogy megöli őket. Az idős férfi azonban védekezésképpen hadonászni kezdett a járókeretével, és kiütötte a fenyegetőző nő kezéből a kést.

Ebben a pillanatban érkeztek meg a rendőrök.

Az ügyésziség szerint a büntetett előéletű nő esetében fennáll a szökés, rejtőzködés, és a bűnismétlés veszélye, ezért kérték a letartóztatását, amelyet el is rendelt.