Segélykérő levélben kért segítséget a kormányhivataltól a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthon igazgatója

Vágólapra másolva!
Az alábbi levelet a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója küldte a kormányhivatalnak: segélykérő levélben kért segítséget a vezető Budapest Főváros Kormányhivatalától. Mint ismert, az idősotthon fenntartója a Karácsony Gergely vezette főváros. Tőlük nem kapta meg a segítséget, így arra kényszerült, hogy a kormányhivatalhoz forduljon. Mutatjuk a levelet.
Vágólapra másolva!

Tisztelt Ezredes Úr! Tisztelt Hivatalvezető Úr!

A korábbi telefonbeszélgetésink alapján a Fővárosi Önkormányzat Pesti Úti Idősek Otthonának igazgatójaként fordulok segítségért Önökhöz.

Intézményünk Fővárosunk pesti oldalának legnagyobb szakosított szociális intézményeként „békeidőben" 544 gondozott ellátását biztosítja.
Az elmúlt napokban kollégáim rendkívüli erőfeszítéssel kísérlik megakadályozni Otthonunkban a vírusfertőzés szétterülését.

Gondozottaink egészégi állapotváltozásait figyelembe véve az ápolás-gondozási feladatok átszervezése, a humán erőforrás folyamatos átcsoportosítása, az izoláció fenntartása és az ellátás biztosítása tevékenységünk során kiemelt prioritással bír.

Rendkívüli akadályok korlátozzák feladataink ellátását, amelyben segítségüket kérem: Az intézmény egészségügyi ellátásában az orvosi ellátás továbbra sem biztosított (mellékleten küldöm az ÁNTSZ alátámasztó tegnapi, ismételt ellenőrzési jegyzőkönyvét), valamint dolgozóink a szobakarantén fenntartásához szükséges speciális/egyszer használatos védőruházattal nem rendelkeznek (izolációs védőruha, overal). A járványügyi zárlat alá helyezett otthonnak (határozat mellékelve) nincs orvosa és védőruházata!

Kérem mielőbbi segítségüket a járvány intézményen belüli megfékezéséhez.

Tisztelettel
Skultéti József intézményvezető
Fővárosi Önkormányzat

Pesti Úti Idősek Otthona
1173 Budapest, Pesti út 117.