Óriási fordulat a dunai hajótragédia ügyében – újabb gyanúsított van

2020.01.29. 16:00

Újabb gyanúsítottja van a május végi dunai hajótragédiának. A Hableánnyal ütköző szállodahajót követő hajó ukrán kapitányát a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki harmincöt rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja miatt. Az ügynek eddig egy gyanúsítottja volt, annak a hajónak a kapitánya, aki a balesetet okozhatta.

Május végén az egyik legtragikusabb dunai hajótragédia történt, amikor a Hableánynak nekiütközött a Viking Sigyn szállodahajó. A jóval kisebb Hableányon lévő 35 emberből mindössze hét élte túl a balesetet.

Tűzoltók és rendőrök a Müpa előtti pontonon a Parlament közelében ütközés miatt felborult és elsüllyedt Hableány utasai után kutatvaForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ügynek egészen mostanáig egyetlen gyanúsítottja volt, a Viking Sigyn ukrán kapitánya. Most azonban 

egy másik szállodahajó másik ukrán kapitányát hallgatták ki gyanúsítottként, és már holnap letartóztathatják. 

A gyanú szerint a két szállodahajó egymás mögött haladt. Miután a Viking Sigyn balesetet okozott, a Viking Idun nem állt meg. Vagyis utóbbi kapitánya nem segített a vízben fuldokló embereknek.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az ügyészség, mivel a kapitány önként jelentkezett, a bűnügyi felügyeletére tett indítványt azért, hogy az eljárásban való jelenléte biztosított legyen.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság írja elő, hogy a férfinak minden hónapban jelentkeznie kell a Budapesti V. kerületi Rendőrkapitányságon.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK