Kiadták a figyelmeztetést: akár 100km/h feletti viharos szél is lehet

időjárás szél szeles eső esős ősz tavasz
A woman walks past a window with raindrops distorted by the heavy wind in Norddeich, Germany, 28 July 2015. Photo: Carmen Jaspersen/dpa
Vágólapra másolva!
A viharos szél estére elsöpri a felhőket, cserébe viszont erős hidegfronti hatásra készüljenek a frontérzékenyek - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.
Vágólapra másolva!

Szerda: A sokfelé erős, olykor viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, de eleinte délekelten, keleten még előfordul havas eső zápor, hózápor. 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás érvényesül.

Csütörtök: Délelőtt még napos idő lesz, majd

megnövekszik a felhőzet, és keleten kisebb hózápor, havas eső is kialakul.

Az északi, északnyugati légmozgás továbbra is erős lesz. Reggel -4, délután +5°C valószínű.

Helyenként akár 100 km/h-s széllökések is lehetnek Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carmen Jaspersen

Péntek: Változóan felhős időnk lesz, a gyorsan vonuló felhőkből elszórtan fordul elő hózápor, havas eső zápor. Estére gyengül az északnyugati, északi szél. 3 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

Hétvége: Gyengén felhős, napos idő ígérkezik. Reggelente

kemény fagyok lehetnek (-10; -3°C),

délutánonként is csak 2-7°C várható. Gyenge marad a légmozgás.

Az egész országban viharos szélre figyelmezetnek

Továbbra sem csillapodik a szél, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat minden megyére figyelmeztetést adott ki az erős széllökések miatt. Csak Pest, Nógrád és Heves megyékben van érvényben a legkisebb, vagyis elsőfokú figyelmeztetés (ezeken a területeken 70 km/h körüli széllökésekre lehet számítani), az összes többi megyében másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Az időjárási portál azt írja, a délutáni órákban a Dunántúl nyugati felében (kiemelten az Alpokalján), a dunántúli hegyvidéki területeken, a Balatonnál, illetve esetleg a Tiszántúlon, Tisza vonalában,

északkeleten egy-egy 100 km/h körüli lökés is lehet helyenként.

A szél az esti óráktól veszít erejéből.