Együttműködnek az unió tagországai a koronavírus-járvány megelőzésében

koronavírus, Liszt Ferenc Repülőtér
A Budapest Airport szerdától megkezdi a Szöulból érkező utasok szűrését is.
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió tagországai, köztük Magyarország is szoros, aktív, arányos intézkedésekből álló, bizonyítékokon alapuló együttműködést szorgalmaznak az új koronavírus okozta esetleges járvány megelőzése érdekében - jelentette ki Szigeti Szabolcs, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára Brüsszelben csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A Kínában felbukkant vírus terjedése miatt összehívott egészségügyi miniszteri EU-tanács egynapos rendkívüli ülését követően a helyettes államtitkár magyar újságíróknak azt mondta, hogy

az uniós országok a szolidáris segítségnyújtás fontosságát hangsúlyozták

a fertőzés által érintett országoknak, így Kína mellett a kevésbé erős egészségügyi felkészültséggel rendelkező nemzeteknek is.

Egészségügyi maszkot visel egy utas a koronavírus-járvány miatt a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren február 4-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

Úgy vélekedett, hogy a koronavírus által kiváltott jelenlegi egészségügyi helyzet "globális veszélyt jelentő járvány kitörésének kockázatait hordozza magában".

A magyar kormány megtette a szükséges intézkedéseket. Operatív törzset hozott létre, cselekvési tervet fogadott el, amelyet végre is hajt - húzta alá Szigeti Szabolcs.