Ahogy arról hétfőn az Origo is beszámolt, elutasította az ellenzék a parlamentben a veszélyhelyzet meghosszabbítását, melyre a koronavírus okozta járvány miatt lett volna szükség. Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője Facebook-oldalán hívja fel a figyelmet a kettős mércére, hiszen az ellenzéket az nem zavarja, hogy közben Budapesten Karácsony Gergely főpolgármester bevezette: mostantól rendeleti úton irányítják a fővárost, ami azt jelenti, hogy akár hetekig-hónapokig nem fog tanácskozni a fővárosi önkormányzat döntéshozó testülete.

Csak nem!?

Tegnap az ellenzéki országgyűlési képviselők könnyes szemmel remegtek a diktatúrától, majd nem járultak hozzá, hogy a Kormány minél hamarabb meghosszabbítsa a veszélyhelyzetet, hisz így oda lenne a kontroll a döntések felett  - írja közösségi oldalán Farkas Örs, hozzátéve, hogy az ellenzék ezzel most a vírus terjedése elleni hatékony küzdelmet kockáztatja.

Eközben azonban Karácsony Gergely szép csendben bejelentette, hogy a fővárosi közgyűlés bizonytalan ideig nem ülésezik, de nem kell félni, majd ő rendeletek útján, egyszemélyben dönt a budapesti kérdésekről. Most akkor, hogy is van ez a demokráciával, tisztelt ellenzék? - teszi fel a kérdést a szóvivő.