A Soros pénzelte lap úgy kommentálta a győri alpolgármester fertőzését, hogy "hatékonyan terjed" a járvány

Vágólapra másolva!
Tegnap Soros György hazai szervezete, a Helsinki Bizottság indított kormányfigyelő és -bíráló portált, ma az amerikai milliárdos által támogatott Nyugat.hu tett közzé gyűlölködő kommentet Győr fideszes alpolgármesterének bejelentésével kapcsolatban. Hiába kéri a kabinet, Soros hazai hálózatának szereplői nem hajlandóak az összefogásra.
Vágólapra másolva!

Hatékonyan terjed (a vírus - szerk.) - ezzel a rövid felütéssel kommentálta a Nyugat.hu, hogy Radnóti Ákos, Győr fideszes alpolgármesterének pozitív lett a koronavírustesztje. A politikus a közösségi oldalán jelentette be a rossz hírt, kiemelve, hogy jelenleg tünetmentes, így otthonról látja el feladatát.

A szombathelyi érdekeltségű lap gunyoros, és a jó ízlés határát bőven átlépő kommentje nem feltétlenül véletlen, hiszen több éve fontos támogatójuk a magyar kormányra régóta ádáz ellenségként tekintő Soros György. Az amerikai üzletember alapítványa, a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF)

  • 2017-ben közel 6 és fél millió forinttal;
  • 2018-ban több mint 20 millió forinttal támogatta a lap mögött álló Nyugat Média és Világháló Egyesületet, amit
  • Czeglédy Csaba barátja alapított.
Forrás: Facebook

Mint ismert, a kabinet a válsághelyzet miatt többször is összefogásra szólított fel, többek között együttműködést kért az ellenzéki pártoktól, újságíróktól, portáloktól, valamint a civil szervezetektől. Szemmel láthatóan a felhívás nem ért célba: az ellenzéki pártok nem szavazták meg a hatékony védekezést lehetővé tevő koronavírus-törvényt, Soros egyik hazai szervezete pedig éppen tegnap jelentette be, hogy kormányfigyelő és -bíráló honlapot indított.