Minden jel arra utal, hogy lassan Józsefváros lesz a főváros hajléktalanközpontja. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a Gyáli úti átmeneti hajléktalanszálló lakóinak Karácsony Gergely egy, a főváros tulajdonában lévő nyolcadik kerületi ingatlan több mint 70 lakását szánja.

A Ferencjózsef.blog.hu beszámolója szerint új helyet kerestek a Gyáli úti átmeneti hajléktalanszálló lakóinak. Az ott élők elkülönítésére azért volt szükség a budapest.hu indoklása szerint, mert a koruk és meglévő egészségügyi problémáik miatt kiemelkedően súlyos kockázatnak vannak kitéve a jelenlegi helyzetben.

Pikó András, Józsefváros ellenzéki polgármestereForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei üzemeltetésében lévő Gyáli úti átmeneti szállás hajléktalanjai elhelyezésére Karácsonyék a 187 lakásos Kőbányai út 22. szám alatti épület

fővárosi tulajdonban lévő 71 lakását és 3 üres tárolóját szemelték ki.

A rendeletben azonban nem térnek ki arra, hogy Józsefvárosban már így is 11 túlzsúfolt hajléktalanszálló üzemel, ahogyan arra sem, hogy a már a kerületben lévő ellátók lakóit egy másik kerületben helyezzék el.

Nem ez az első eset azonban, amikor Pikó András a hajléktalanok érdekeit a kerületi lakosok érdekei elé helyezi. Az év elején az ellenzéki polgármester a társasházak közös helyiségeit nyitotta meg a hajléktalanok előtt.