Vizsgálják az elmeállapotát az egyéves gyerekét megölő nőnek

2020.04.09. 11:41

Labilis lehet az a 38 éves nő, aki hétfőn gyilkolta meg az 1 éves gyerekét Budapesten, aztán feladta magát a rendőrségen. Egyelőre nem tudni, mi motiválta a gyilkos tettre. Letartóztatása után nem rácsok mögé, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték kivizsgálásra.

Ahogy írtuk, a 38 éves, budapesti nő vasárnap délután besétált a BRFK központi panaszirodájába és elmondta, hogy XVIII. kerületi, Havanna utcai lakásában szombaton megölte egyéves kislányát. 

Azt viszont nem tette hozzá, hogy miért végzett vele. Az indítékot egyelőre nem közölték a rendőrök, de felmerült, hogy pillanatnyi elmezavar törhetett a nőre, ezért végzett a kisbabával. A Blikk azt írja, 

Orsolya labilis személyiség lehet. 

Körülbelül egy éve költözött be a fiatal nő a lakásba a babával. Velük élt a gyermek apukája is, igazi boldog családnak tűntek. Mostanában már a kis hölgy egyedül sétált a gyerekkel" 

- mondta a lapnak egy középkorú férfi, a nő szomszédja.

Bűnügyi helyszínelő dolgozik 2020. április 5-én a XVIII. kerületi Havanna utcában egy társasháznál, ahol egy 38 éves nő megölte egyéves kislányátForrás: MTI/Mihádák Zoltán

 

A rendőrök a nő lakásában megtalálták a kislány holttestét. A BRFK emberölés gyanúja miatt indított eljárást ellene, és megkezdték a nyomozást a gyilkosság körülményeinek tisztázására. P. Orsolyát letartóztatták, mert úgy látták, fennáll a szökés vagy elrejtőzés veszélye, de nem rácsok mögé, hanem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, vagyis az IMEI-be vitték, mert kérdéses, hogy beszámítható volt-e a gyilkosság idején.