Letartóztatták a nigériai férfit, aki megerőszakolt egy nőt Budapesten

sziréna, rendőrség
Vágólapra másolva!
Egy 22 éves nigériai férfi nem volt hajlandó előre kifizetni egy nő szolgáltatásait, ezért a prostituált elküldte a VII. kerületi lakásából. A férfi azonban nem ment el, hanem rátámadt a nőre és megerőszakolta. A bíróság elrendelte a letartóztatását, de a döntés még nem jogerős.
Vágólapra másolva!

Egy nő szombaton tett bejelentést a rendőrségen amiatt, mert

erzsébetvárosi lakásában megerőszakolta egy férfi.

A rendőröknek azt mondta, hogy az interneten, egy szexuális szolgáltatásokat hirdető oldalon ismerkedett meg a támadójával, aki április 11-én, szombaton ment át hozzá. A nő előre elkérte a megbeszélt pénzt, de a férfi nem volt hajlandó ezt kifizetni, ezért elküldte.

A férfi viszont nem ment el, hanem fojtogatni kezdte a nőt, majd megerőszakolta.

A rendőrök négy órával később elfogták a 22 éves E. I. Joseph nigériait, aki egyetemista Magyarországon.

Szexuális erőszak miatt hallgatták ki.

Az Origo információi szerint a férfi vallomásában azt ugyan nem tagadta, hogy volt köztük szexuális aktus, de azt mondta, hogy az közös megegyezéssel történt, és szó sincs arról, hogy megerőszakolta volna a lányt.

Több ember ellen követett el erőszakot

A törvényszék tájékoztatása szerint a nigériai férfi büntetlen előéletű, de vele szemben

mások ellen elkövetett erőszakos bűncselekmény miatt indult már eljárás, ezek még folyamatban vannak.

A bíróság tájékoztatása szerint a férfi - bár bejelentett munkahelye, legális jövedelme van, a tartózkodási engedélyén szereplő címen életvitelszerűen nem él, a más eljárásban megadott lakóhelyén sem tartózkodik, ebben az eljárásban egy harmadik - hivatalosan nem bejelentett - lakcímet adott meg.

Ma a bíróság döntése értelmében az ügyészség javaslatára letartóztatták a férfit, arra hivatkozva, hogy ha szabadlábon védekezne, fennállna a veszélye annak, hogy más nőket is megerőszakol. A végzés nem jogerős, mert a védelem fellebbezett a döntés ellen - írja közleményében a Fővárosi Főügyészség.