Felszólították Fekete-Győr Andrást, hogy a fideszeseket lámpavasra lógatásán elmélkedő párttársától szabaduljon meg

Vágólapra másolva!
Vörös Tamás, a Fidesz józsefvárosi frakcióvezetője nyílt levélben kérte Fekete-Győr Andrást, tegyen meg mindent a képzeletben a fideszeseket lámpavasra lógató párttársának, Szarvas Koppány Bendegúznak a pártból való távozásáért.
Vágólapra másolva!

"Felszólítom Önt, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy Józsefváros és Magyarország közéletéből távozzon, képviselői mandátumáról mondjon le a politikai gyilkosságot elfogadható eszköznek tartó Szarvas Koppány Bendegúz, hiszen egyértelműen méltatlanná vált arra, hogy bármilyen felelős tisztséget betölthessen" - ezekkel a szavakkal fordult a Fidesz politikusa a Momentum elnökéhez. Vörös levelében több kérdést is feltett Fekete-Győr Andrásnak:

  • Az idézett mondatok a Momentum Mozgalom hivatalos álláspontjának tekinthetőek-e, így gondolkodnak-e az Ön által vezetett pártban a legnagyobb támogatottságú pártszövetség, a Fidesz-KDNP tagjairól, politikusairól, szavazóiról?
  • Ön személy szerint egyetért-e párttársa véleményével?
  • Az Ön álláspontja szerint összeegyeztethető-e a demokrácia eszményével, az élethez és az emberi méltósághoz, a szabad választáshoz fűződő alkotmányos jogokkal az a gyűlöletkeltő és méltatlan viselkedés, amelyet az Ön pártjának tagja megfogalmazott?

A kormánypárti képviselő reményét fejezte ki, hogy nem tud párttársának gondolataival azonosulni. "Bízom benne, hogy Ön is úgy véli, hogy embertársainak fizikai megsemmisítését fennhangon hirdető személy nem lehet tagja egyetlen demokratikus értékeket valló és kulturált politikai közösségnek sem" - fogalmazott írása végén.

Mint ismert, Szarvas Koppány Bendegúz józsefvárosi momentumos képviselő azt írta közösségi oldalán, hogy "nehéz a Fidesz járványkezelésére szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért." Vörös Tamás szerint ezzel Fekete-Győr András párttársa a Fidesz politikusainak, szimpatizánsainak, a járvány miatt előírt utasítások végrehajtóinak felakasztását, meggyilkolását jogos lépésnek tartaná.

A momentumos Szarvas először megijedt, és azonnal magyarázkodni kezdett. Szerinte az nem fenyegetés volt, hanem „sommás fogalmazás". De ahogy írta, mivel mások is jelezték, hogy túlzásba esett, ezért elnézést kér – a járvány megfékezésén dolgozóktól. A Mandiner által észrevett, későbbi kommentjéből kiderül, továbbra is jogosnak tartja a lámpavasat a "fiúknak".