Bajkai István: Magyarország képes biztosítani az elegendő mennyiségű védőfelszerelést

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Parlament munkájáról, valamint arról a vizsgálatról, amit a Fővárosi Kormányhivatal folytat Erzsébetvárosban.
Vágólapra másolva!

A képviselő beszámolt arról, hogy a parlament tegnap is ülésezett, mint hozzátette, a mostani időben is különösen fontos az országnak, hogy időben megszülessenek a különböző jogszabályok, ehhez nem csak a plenáris üléseket kell megtartani, hanem a különböző bizottságoknak is dolgozni kell.

Bajkai István megjegyezte, a plenáris ülésen a külügyminiszter többször is megszólalt, beszámolva arról, hogy például az elmúlt héten több mint 22 millió maszk érkezett az országba, 220 lélegeztetőgéppel együtt, azaz a repülőgépek tucatjával járják be az utat Kína és Magyarország között, mindezek a koronavírus-járvány elleni küzdelem jegyében történtek. Egy rendkívül erős szerződési rendszerrel rendelkezik az ország Kínával, a lekötött kapacitásoknak a felét már sikerült is elhozni. Mindennek köszönhetően Magyarország azon kevesek közé tartozik, amelyik képes biztosítani a polgárai számára – szükség esetén – az elegendő mennyiségű védőfelszerelést.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.