Maszkokat, kesztyűket és fertőtlenítőt lopott egy mentős Tatabányán

2020.04.23. 17:03

13 éve dolgozik mentősként a férfi, aki a lopás után egy volt kollégáját kérte hamis tanúzásra.

Március végén Tatabányán egy mentős, az állomás egészségügyi raktárából fertőtlenítőt, maszkokat és gumikesztyűket lopott. A férfi 13 éve dolgozik a mentőknél, aki a lopás utána arra kérte, egy régi mentős kollégáját, aki most egy egészségügyi webáruházat üzemeltet, hogy állítsa azt, hogy tőle vásárolt öt doboz gumikesztyűt. A férfi nem tudta, hogy a mentős lopott és azért kéri tőle, hogy állítsa azt, tőle vette a gumikesztyűket, hogy ezzel leplezze a lopást.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A lopott tárgyak értéke 60 ezer forint.

Ennek a fele megtérült, mert a tolvaj visszavitte a raktárba a lopott dolgok egy részét, miután megtudta, hogy egy szemtanú elmondta a mentőállomás vezetőjének, hogy mit látott.

A Tatabányai Járásbíróság kisebb értékre elkövetett lopás és hamis tanúzásra felhívás miatt, 1 év 11 hónap börtönbüntetésre ítélte a férfit, amit 3 év 6 hónapra felfüggesztettek. Emellett a bűnöst 120 ezer forint pénzbüntetésre és 35 ezer forint kártérítés megfizetésre kötelezik az Országos Mentőszolgálattal szemben. Az ítéletet az ügyész, a vádlott, a védő a kihirdetését követően tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.