Hosszú percekig szenvedett a Kálvária térnél elütött őz

Budapest, 2020. április 27. Elgázolt őzbakot takar le fóliával egy rendőr a VIII. kerületi Kálvária térnél 2020. április 27-én. Az őz kevéssel 6 óra után ugrott egy autó elé. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Hétfő reggel elütöttek egy őzbakot Budapesten, a VII. kerületi Kálvária térnél. Az autót vezető sofőr nem sérült meg, de a Blikknek elmondta, hogy szörnyű volt végignézni az állat haláltusáját.
Vágólapra másolva!

Az autós nagyjából 40 kilométer/órával hajtott hétfőn reggel, amikor a Kálvária térnél nagy durranást hallott és érezte, hogy valami nekicsapódik az autónak. Miután kiszállt az autóból észrevette, hogy egy őzet ütött el.

– mondta a sofőr a Blikknek. A féri sok mindenre gondolt már mielőtt autóba ült, de arra nem, de arra nem, hogy a belvárosban fog elütni egy őzet.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

– tette hozzá a férfi.

Az ütközéstől nagy kár lett az autóban, a kocsi jobb eleje és a sárvédő is összetört. A férfi úgy tudja, hogy a Dankó utca felől jött az őz.

Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtószóvivője szerint a kijárási tilalommal lehet összefüggésben, hogy az őz ilyen szokatlan helyen bukkant fel.

"Tény, hogy a Budapest környéki erdőkben és hegyekben rengeteg őz és vaddisznó él. Az sem annyira különleges, ha a városszéli kertekben feltűnnek ezek az állatok, de a belvárosban ritkaság.

A váratlan látogatásnak valószínűleg köze lehet ahhoz, hogy a rendkívüli helyzet miatt jóval kevesebb autó közlekedik, ezért sokkal messzebb jutott az erdőből az állat, mint egy átlagos hétfő reggel"

– magyarázta a lapnak a szóvivő.