Kezd emlékezni Szilágyi István fia arra, hogy hogyan ölte meg az apját

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én
Vágólapra másolva!
A 49 éves Péter nem vehetett részt apja, Szilágyi István temetésén. A gyanú szerint ugyanis három hete ő verte halálra az ismert színészt, azóta is letartóztatásban van. A férfi egyre jobban emlékszik végzetes tettére és annak minden szörnyű részletére – tudta meg a Ripost.
Vágólapra másolva!

Végigaludta Szilágyi István pénteki temetését a fia, mert nyugtatókat kellett adni neki – tudta meg a Ripost. A 49 éves férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben tölti a harmincnapos letartóztatását, az intézményt pedig apja temetésének idejére sem hagyhatta el.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben Fotó: Koncz Márton - Origo

A Ripost információi szerint az elmúlt három hétben a férfi szakszerű kezelést kapott: miközben megfigyelik az elmeállapotát,

beállították a gyógyszereit is, amiket a gyilkosság előtt összevissza szedett. Korábban előfordult, hogy az édesanyja adagját is bevette, és addig szedte a nyugtatót, az antidepresszánst és az altatót, amíg teljesen katatón állapotba került.

Az IMEI II. épületében azonban erre nincs lehetősége: az intézmény ezen része ad helyet a büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottak pszichiátriai és neurológiai kivizsgálására és ellátására, a letartóztatottak elmeállapotának megfigyelésére,

a korlátozott beszámítási képességű, valamint a személyiségzavarban szenvedő fogvatartottak kivizsgálására és gyógyítására.

A férfi a gyanú szerint egy kalapáccsal és kézzel verte halálra az apját.