Németh Athina, akit az MSZP videójában mentőtisztnek állítottak be, újabb magyarázkodásában azt állította, hogy feketén dolgozott az AMS mentőszolgálatnál. Az AMS pénteken közösségi oldalán azt közölte, nem foglalkoztatta a nőt, és a cég jó hírnevének védelme érdekében feljelentést tettek a "kamu mentőtiszt" ellen.

Mentőtiszt vagyok, mentőtiszt a végzettségem – mondta korábban Németh Athina, az MSZP videóhamisítási ügyének főszereplője. A nő állítása szerint két nappal ezelőttig nem bejelentetten az AMS mentőszolgálatnál dolgozott, és szerinte azért határolódott el tőle mindenki, mert nem volt bejelentve. 

Németh kijelentései kapcsán az AMS Assistance közösségi oldalán azt írta, feljelentést tesznek a magát mentőtisztnek valló Németh Athina ügyében. A nő több nyilatkozatában is hamisan nevezte meg a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér mentéséért felelős szolgáltatót munkahelyként, sőt annak főorvosának is adta már ki magát. Most még ennél is tovább ment! Munkajogi és adócsalással vádolta meg az AMS-t, amikor az ATV riportjában azt nyilatkozta, bejelentés nélkül foglalkoztatta a mentőszervezet. A cégünk jó hírének védelme érdekében most jogi lépéseket tesz a kamu mentőtiszt ellen  - írták a közösségi oldalukon.

Egyelőre nincs felelős az MSZP-ben a legújabb botrány kapcsánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Hamar lelepleződött a szocialista hazugság, de senkit nem vonnal felelősségre

Mint arról korábban beszámoltunk, a szocialista politikusok nem hajlandóak vállalni a felelősséget. Pedig Tóth Bertalan pártelnök elismerte, hogy látta a csaló videót, mielőtt az kiment volna, a Hír TV pedig megnevezte azokat az MSZP-s politikusokat, akik döntöttek a publikálásról.

Mint ismert, vasárnap felkerült a párt közösségi oldalára egy videó, amelyben Korózs Lajos szocialista parlamenti képviselő egy általa mentősnek nevezett nővel beszélgetett. Németh Athina szokatlanul durva hazugságokat fogalmazott meg, többek között azt állította, hogy mialatt a koronavírus-járvány alatt önkéntesként dolgozott, a kórházból hazaszállítottak közül tízből kilencen meghaltak. Nem sokkal a felvétel megjelenése után kiderült,

a nő nem dolgozott mentősként sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem betegszállító cégeknél, sőt, a Szamaritánus Mentőszolgálatnál sem,

amit munkahelyének mutatott be.