Kiállítás nyílik a Vizipók alkotójáról

Mikulás Ferenc, Sláger Téma
Vágólapra másolva!
Június 21-én 20 órától a Magyar Örökség-díjas stúdióvezető, a magyar animációs film vezéralakja, Mikulás Ferenc lesz a Sláger Téma vendége.
Vágólapra másolva!

Mikulás Ferenc neve fél évszázada egyet jelent a magyar animációs filmmel. 1971 óta a Kecskeméti Animációs Filmstúdió vezetőjeként olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint

a Magyar népmesék, a Vízipók, a csodapók, a Mesék Mátyás királyról vagy éppen a Mondák a Magyar történelemről.

A Magyar Örökség-, Príma Primissima, és Balázs Béla-díjas producer szakmai műhelyében számos világsikerű, így Oscarra, Arany Pálmára is jelölt film készült, hogy melyek ezek, megtudhatjuk hamarosan.

Mikulás Ferenc Forrás: Sláger Téma

Ahogy azt is, milyen produkciókkal készülnek mostanában Kecskeméten. Köztük szó esik a legendás Jankovics Marcell Toldi sorozatáról, de a szintén előkészületben lévő Árpád-házi szentek szériáról is.

De talán arról is szó lesz majd, hogy kopogtatnak-e már az ajtón olyan fiatal tehetségek, akik méltó utódai lehetnek a nagy animációs, rajzfilmes generációknak. A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetettje, Mikulás Ferenc Kecskeméten ennek érdekében, a MOME-val karöltve egy komoly oktatási projektbe kezdett, emellett a világszerte ismert szakember félévszázados munkásságát egy interaktív kiállítás formájában is megismerhetjük az alföldi város animációs fellegvárában.