A drogkereső kutya nem tévedett: 5 kg heroin pihent a ház kertjében elásva

A pontos helymeghatározáshoz már talajradart használtak a rendőrök
Vágólapra másolva!
Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség P. Zsolt és társai ellen. Az 50 éves budapesti férfi nagy mennyiségben szerzett be külföldről heroint, amit 45 éves társa, K. István segítségével domonyvölgyi nyaralójában tárolt, majd felütés után – lényegesen nagyobb mennyiségben és haszonnal – továbbértékesített.
Vágólapra másolva!

A rendőrök megtudták, hogy nagyobb mennyiségű heroin érkezett P. Zsolthoz, ezért akciót szerveztek a drogkereskedők elfogására. A férfit az M3-as autópályán állították meg, amikor Domonyvölgyről Budapest felé indult, hogy kábítószert adjon el egy 49 éves férfinek. P. Zsolt elfogásakor az alsónadrágjából már előre kiporciózott heroin került elő. Ezzel egy időben a domonyvölgyi nyaralóban elfogták a rendőrök K. Istvánt, illetve Budapesten a leendő vásárlót.

Az elfogások után a rendőrök átkutatták a férfiakhoz köthető ingatlanokat. A domonyvölgyi nyaralóban 131 gramm heroingyanús anyagot, 73 gramm folyékony metadont, és csekély mennyiségű marihuánát találtak. Az udvaron talajradar segítségével közel 5 kilogramm kábítószergyanús anyagot – az előzmények ismeretében feltehetően heroint – találtak elásva. Az anyag vizsgálatára szakértőt rendeltek ki. A nyomozók lefoglaltak 2,5 millió forintot, valamint 4500 eurót, négy nagy értékű luxusautót, illetve zár alá vettek öt ingatlant és három bankszámlát.

A KR NNI munkatársai a három férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat.