Kiderült: a bajai momentumos polgármester nem mondott igazat

Nyirati Klára és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke
Vágólapra másolva!
Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára az általa vezetett város honlapján állított valótlanságokat a Honvédelmi Sportközpont alapkőletétele kapcsán. A baloldali politikus állítása szerint őt a rendezvény előtt egy nappal hívták csak meg, azonban a nyilvánosságra került levelek alapján a meghívó kiküldése három nappal korábban történt, és még aznap visszajeleztek a polgármester kollégái, hogy Nyirati Klára - többedmagával - jelen lesz az eseményen. A momentumos városvezető azt is kifogásolta, hogy nem kapott felszólalási lehetőséget, azonban a munkatársai még csak nem is jelezték, hogy a politikus fel akar szólalni.
Vágólapra másolva!

Június 25-én helyezték el a volt Vaskúti úti laktanya közelében megépülő Honvédelmi Sportközpont alapkövét Simicskó István (KDNP) kormánybiztos, illetve Zsigó Róbert (Fidesz) államtitkár, a térség országgyűlési képviselőjének a jelentélében. Mindkét politikus beszédet mondott az eseményen.

Az alapkőletételnél jelen volt Baja momentumos polgármestere, Nyirati Klára is. Ezt követően a baloldali politikus nyilatkozott a baja.hu-nak, mely a város honlapjaként is üzemel.

A következőket mondta: „...örülünk a beruházásoknak, amelyek fontosak a városnak. Sajnálatos viszont, hogy az alapvető protokollt sem tartják be, a meghívó csak tegnap érkezett egy általam ritkán használt ímél [sic!] címre, továbbá sem a köszöntők során, sem az alapkőletételnél nem kaptam szerepet".

A történetben nem az a lényeg, hogy a baja.hu-n az e-mail kifejezés fonetikusan, „ímél-ként" szerepel, ez inkább egy megmosolyogtató mellékszál.

Az sokkal fontosabb, hogy egy helyi hírportál, a Bácskai Harsona birtokába került elektronikus levelezés alapján

Nyirati Klára valótlanságokat állít.

Nyirati Klára Forrás: baja.hu

A Bácskai Harsona ugyanis június 26-án megkereste a térség országgyűlési képviselőjét, Zsigó Róbert államtitkárt.

Zsigó közölte,

Az államtitkár utóbb a szervezőket is megkérdezte a történtekről, tőlük azt a tájékoztatást kapta, hogy

Nyiratinak június 22-én (tehát nem szerdán, hanem már hétfőn) kiküdték a meghívót, kollégái pedig még aznap vissza is jelezték, hogy a polgármester részt vesz a rendezvényen Széll Péter MSZP-s alpolgármester társaságában.

Ezt az alábbi levelezés is bizonyítja:

Forrás: bacskaiharsona.hu
Forrás: bacskaiharsona.hu

A Bácskai Harsona szerint a baja.hu-n megjelent, valótlanságokat állító cikk miatt

a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. Sajtóosztálya helyreigazítást kért az iromány publikálóitól.

Ezt írták: „A hivatalos visszaigazoló levélben nem került jelzésre Polgármester Asszony részéről sem felszólalási, sem szereplési igény. A hivatalos visszajelzés alapján a közölt nyilatkozat igazolhatóan valótlan tényt tartalmaz, így az olvasók számára félrevezető."

Nyiratinak tehát azt a felvetését is cáfolták, hogy ő nem kaphatott felszólalási, illetve szereplési lehetőséget, hiszen nem is kért.

Az eseményen résztvevők elmondása szerint a felszólalók - azaz Zsigó és Simicskó - tisztelettel köszöntötték a polgármestert.

Helyreigazítás a témával kapcsolatosan a baja.hu-n azóta sem jelent meg.

A levelezés alapján egyértelmű, hogy

a momentumos polgármester egyszerűen nem mondott igazat, egyszerűbben: hazudott.

A Bácskai Harsona végezetül még megjegyzi, hogy Nyirati Klára polgármester most azt nyilatkozta, „örül a beruházásnak...". Korábban, a közösségi oldalán viszont ennek az ellenkezőjét állította, nevezetesen: „nem Lőtér építésére van szüksége a bajaiaknak...".

A momentumos polgármester úgy tűnik, hogy saját magával is ellentmondásba keveredett.