A Momentum a Nemzeti Konzultáció ellen hergel az interneten

Vágólapra másolva!
Újabb baloldali támadás érte a Nemzeti Konzultációt: a Momentum nevű szervezet egy videóban nemi szervet rajzolt a nemzeti konzultációs ívre.
Vágólapra másolva!

Férfi nemi szervet rajzolt a nemzeti konzultációs ívre hivatalos közösségimédia-oldalán a Momentum. A párt a konzultáció ellen kétperces videóban kampányol; ebben a narrátor szavait illusztrációk követik, ezek között pedig több alkalommal is férfi nemi szerv tűnik fel a kérdőíven.

A párt Hadházy Ákossal együtt korábban többször arra buzdított, hogy az emberek nekik küldjék el a hivatalos kérdőíveket.

A baloldal itthon és Brüsszelben is minden eszközzel megpróbálja támadni a Nemzeti Konzultációt

Mint arról korábban beszámoltunk, a baloldal a koronavírus elleni küzdelem elmúlt hónapjaiban minden eszközzel törekedett arra, hogy megnehezítse a kormány és az ország védekezését. A belföldi támadások mellett brüsszeli szövetségeseiket is próbálták mozgósítani. Most a Nemzeti Konzultációt próbálják támadni, meg akarják akadályozni, hogy az emberek elmondják a véleményüket.

A radikális baloldalon Hadházy Ákos kezdte a támadási kísérleteket, az egyik internetes oldal kérdésére válaszolva a Nemzeti Konzultációt (tehát az emberek véleményét) hulladéknak és szemétre valónak nevezte. Szél Bernadettel és társaival arra buzdítják szimpatizánsaikat, hogy ne küldjék vissza a nemzeti konzultációs íveket, hanem adják nekik. Ez természetesen alapvető adatvédelmi problémákat vet fel, amik akár egy titkos adatbázis létrehozására is irányulhatnak.

Baloldali támadások a konzultáció ellen

Neveket vágtak le a nemzeti konzultációs ívekről Veresegyházon DK-s önkéntesek - erről számolt be a Hír TV egyik nézője. Két hete pedig, ahogy az Origo megírta, egy szintén baloldali aktivista lopta ki Szolnokon a postaládákból a nemzeti konzultációs íveket. A Nemzeti Adatvédelmi és Információ-szabadság Hatóság elnöke szerint jogilag aggályos, ha arra nem jogosultak gyűjtik össze a konzultációs íveken szereplő adatokat.

- mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója.