Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Francois-Xavier Bellamyt, a francia Republikánusok EP-képviselőcsoportjának vezetőjét; a politikus vezeti majd a Polgári Magyarországért Alapítvány szerdai, "Európa cenzúrázatlanul" című webkonferenciáját, melyen Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök szólal fel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A keddi megbeszélésen szóba kerültek a koronavírus-járványra, a gazdasági válságra és a tömeges bevándorlásra adott eltérő európai válaszok. Orbán Viktor és Francois-Xavier Bellamy megvitatták az európai politika aktuális kérdéseit, a 2021-2027-es uniós költségvetési tervet, az európai gazdaság élénkítését célzó helyreállítási tervet és a migráció kezelésére vonatkozó elképzeléseket, valamint eszmét cseréltek a kereszténydemokrácia jövőjéről.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Francois-Xavier Bellamyt, a francia Republikánusok EP-képviselőcsoportjának vezetőjét a Karmelita kolostorban 2020. július 7-én. A politikus vezeti majd a Polgári Magyarországért Alapítvány szerdai, „Európa cenzúrázatlanul” című webkonferenciáját, melyen Orbán Viktoron kívül Aleksandar Vucic szerb elnök és Janez Jansa szlovén miniszterelnök szólal fel. Középen Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Egyetértettek abban, hogy számos területen egyre inkább felértékelődik régiónk, ezért a kontinens számára sorsdöntő, hogy Közép-Európa, benne Magyarországgal, elfoglalhatja-e az őt megillető helyet, amikor közös európai jövőnkről cserélünk eszmét; ezért lesz fontos a szerdán megrendezendő webkonferencia.