Gyorsíthatják a vírus terjedését az illegális bevándorlók

2020.07.07. 08:51

Gyorsíthatják a koronavírus terjedését Európában az illegális bevándorlók - közölte Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán.

A szakértő azt mondta, hogy a migránsok az elmúlt hónapokban zárt közösségben voltak, nem tesztelték őket, ezért könnyebben terjedt közöttük a vírus.

A bevándorlók például a balkáni útvonalon akár öt országot is átlépnek egy-két hét alatt, így rövid időn belül több országba is behordhatják a vírust - tette hozzá.

Kiemelte: a második hullám elkerüléséért vigyázni kell, hogy Magyarország ne engedjen be akárkit.

A migránsok az elmúlt hónapokban zárt közösségben voltak, nem tesztelték őket, ezért könnyebben terjedt közöttük a vírus - mondta Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai tanácsadója (illusztráció)Forrás: police.hu

Horváth József beszélt arról is, hogy a járvány miatt fokozottabbá váltak a hackertámadások. Szerinte ennek hátterében főként az állhat, hogy az emberek otthonról dolgoztak saját eszközeikkel, amelyeken nincs megfelelő védelmi rendszer, így könnyebb a támadásokat végrehajtani.