Kizuhant egy kislány a második emeletről Kőszegen

2020.07.10. 11:45

Életveszélyesen megsérült egy négy év körüli kislány, aki péntek reggel kizuhant egy kőszegi ház második emeleti ablakából - írta a vaol.hu. A lány nincs közveteln életveszélyben.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy vizsgálják az eset körülményeit, de részletekkel egyelőre nem szolgáltak.A portál értesülése szerint a baleset akkor történt, amikor a gyerek nagymamája reggel hat óra előtt levitte a család kutyáját sétálni, és az unoka addig felügyelet nélkül maradt a lakásban.

A lap szerint a kislány is el akarta őket kísérni, de a nagymama ezt nem engedte meg.

Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója kora délután azt mondta, hogy a kislányt megműtötték, combcsont- és medencetörése van, mellkasi sérüléseket is szenvedett, emellett kétoldali légmell alakult ki nála. A gyermek állapota stabil, nincs közvetlen életveszélyben.

Mentőhelikopter vitte el a kizuhnat lányt - IllusztrációForrás: police.hu

Több mentő és mentőhelikopter is a helyszínre érkezett, de csak több mint két órával később, 8:20-ra sikerült annyira stabilizálni az állapotát, hogy a helikopter kórházba tudja szállítani.

A kislányt a mentők helikopterrel kórházba vitték.

A rendőrség honlapja azt írja, hogy péntek reggel 5 óra 46 perckor érkezett bejelentés, hogy Kőszegen, egy lakóház második emeleti lakásának ablakából egy gyerek – eddig tisztázatlan körülmények között – kiesett.

A rendőrök a helyszíni szemlét lefolytatták, az eset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják.