Szijjártó Péter: Magyarország történetének legnagyobb repatriálási akciója zajlott

2020.07.10. 11:45

A minisztérium az elmúlt hónapokban 11 073 olyan magyar állampolgár hazajutását segítette, akik a koronavírus-járvány miatt külföldön rekedtek, az elmúlt időben a minisztériumnak rendkívüli helyzetekkel kellett szembenéznie, és a munkatársaknak is rendkívüli rugalmasságról kellett tanúbizonyságot tenni, nélkülük ma nem lehetne azt mondani, hogy minden bajba került magyar hazajutott – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. 

Minden magyar embert biztonságban kell tudnunk - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon a kitüntetési ceremónián, ahol azokat ismerték el, akik az elmúlt hónapokban részt vettek a bajba került magyarok hazahozatalában. A miniszter kiemelte: Magyarország történetének legnagyobb repatriálási akciójában végzett munkájukért harminchárom külügyminisztériumi dolgozó vehetett át elismerést a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Hangsúlyozta: a minisztérium az elmúlt hónapokban 11 073 olyan magyar állampolgár hazajutását segítette, akik a koronavírus-járvány miatt külföldön rekedtek. Közölte: az elmúlt időben a minisztériumnak rendkívüli helyzetekkel kellett szembenéznie, és a munkatársaknak is rendkívüli rugalmasságról kellett tanúbizonyságot tenni. Nélkülük ma nem lehetne azt mondani, hogy minden bajba került magyar hazajutott - tette hozzá.

Szijjártó Péter: A járványnak azonban még koránt sincs végeForrás: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter úgy vélte, a járványnak azonban még koránt sincs vége, és a minisztérium továbbra is a "frontvonalon" fog harcolni a nemzetközi kihívások ellen. Azt mondta: ha "a második vagy ki tudja, hányadik hullám is felveti a fejét, akkor is nyilvánvaló lesz, hogy nekünk mi a kötelességünk, minden magyar embert biztonságban, minden magyar embert itthon kell tudnunk".